Zorgverzekering emigreren

Zorgverzekering emigreren

Regel je zorgverzekering bij emigratie

Ga jij emigreren of lange tijd in het buitenland wonen? Dan is het natuurlijk fijn als je daar net zo goed verzekerd bent als in Nederland. Met onze zorgverzekering emigreren ben jij verzekerd voor ziektekosten in jouw nieuwe thuisland.

Voordelen zorgverzekering emigratie

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een complete zorgverzekering bij emigratie. Of je nu naar het buitenland gaat om er te wonen, werken of van je pensioen te genieten. Dit zijn de voordelen:

  • Wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent
  • Flexibel en dagelijks opzegbaar
  • Stel zelf je verzekering samen

Zorgverzekering en emigreren: hoe zit dat?

Kun je gewoon je Nederlandse basisverzekering aanhouden of heb je een zorgverzekering bij emigratie nodig? Dit hangt af van je persoonlijke situatie en bijvoorbeeld ook of je in het buitenland gaat werken of niet. Daarnaast gelden er voor je gezinsleden soms andere regels dan voor jezelf. Je kunt dit alles opzoeken op de website van je Nederlandse zorgverzekeraar.

Stel, jouw emigratie valt niet onder de Nederlandse basisverzekering. Dan kun je je met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering toch uitgebreid verzekeren voor ziektekosten. Deze zorgverzekering bij emigratie kan ook een aanvulling zijn als je naar een land emigreert waar de medische zorg duur is. Want je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

> Regel je verzekering

Aanvullende zorgverzekeringen bij emigratie

Net zoals in Nederland, kun je in het buitenland natuurlijk ook met tegenslag te maken krijgen. Bij onze zorgverzekering emigreren bepaal je daarom zelf hoe uitgebreid je verzekerd bent. Voor je ziektekosten kun je kiezen voor een Light, Regular of Deluxe dekking. Daarnaast kun je je verzekering aanvullen met dekkingen voor: tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Goed om te weten: tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. De aanvullende tandartsverzekering is voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval. De SOS-verzekering is standaard bij de ziektekostenverzekering inbegrepen, maar kun je ook los afsluiten.

> Stel je verzekering samen

Zorgverzekering emigreren: goed verzekerd in elk land

Wij zijn gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die emigreren. Wil je weten hoe het zit met de gezondheidszorg in het land waar jij naar toe gaat? Wij hebben de informatie van een aantal populaire bestemmingen op een rijtje gezet.

Staat het land van jouw buitenlandavontuur hier niet bij? Geen zorgen, met onze zorgverzekering emigreren ben je wereldwijd verzekerd, dus ook in het land waar jij naartoe emigreert.

Meer weten over de zorgverzekering bij emigratie?

Lees meer over de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Heb je specifieke vragen? Dan mag je ook altijd contact met ons opnemen. En ben je benieuwd naar jouw premie? Die bereken je direct vrijblijvend online.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra