Verzekering voor buitenlandse studenten in Nederland

Bereken nu je premie 

Verzekering voor buitenlandse studenten in Nederland

Verzekerd tijdens je verblijf in Nederland

Leuk dat je in Nederland komt studeren! Je kijkt vast enorm uit naar deze avontuurlijke periode van je leven. Eentje waarin je veel nieuwe mensen en dingen leert kennen, maar ook het vertrouwde gevoel van thuis wilt houden. Daar helpen wij je graag bij.

Om zo min mogelijk risico te lopen tijdens je Nederlandse avontuur, kun je de OOM Studying in the Netherlands-verzekering afsluiten. Daarmee ben je nét zo goed verzekerd als thuis.

OOM Studying in the Netherlands Insurance

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Studying in the Netherlands-verzekering:

 • Verzekering als je voor studie, stage of als au-pair naar Nederland komt
 • Voor jongeren van 15 t/m 29 jaar
 • Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket
 • Flexibele looptijd van 1 dag tot 5 jaar
 • Ook verzekerd als je tussentijds in het buitenland bent

Voor wie is de verzekering?

Nederlanders hebben een verplichte verzekering voor ziektekosten, de basisverzekering. Als buitenlandse student val je waarschijnlijk niet onder de Nederlandse basisverzekering, tenzij je een baan hebt én in Nederland belasting en sociale premies afdraagt. Is de ziektenkostenverzekering in jouw land van herkomst ook niet geldig in Nederland? Dan moet je een andere ziektekostenverzekering afsluiten, zoals de OOM Studying in the Netherlands-verzekering.

Ben je al verzekerd in Nederland?

Dan is deze verzekering misschien wel een goede aanvulling. Bijvoorbeeld als de medische zorg in Nederland duurder is dan in je land van herkomst. Of wanneer er extra eisen worden gesteld aan je ziektekostenverzekering.

Kom je als au pair in Nederland werken? Dan moet je misschien de Nederlandse basisverzekering afsluiten. Het schadepakket van de OOM Studying in the Netherlands-verzekering kan dan een fijne aanvulling zijn. Daarmee vergoed je onder andere je reiskosten als je terug naar huis moet, bijvoorbeeld als een familielied ernstig ziek is.

De OOM Studying in the Netherlands-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Bekijk dan de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Wat vergoedt de verzekering?

Met de OOM Studying in the Netherlands-verzekering bepaal je zelf wat je verzekert - hoe fijn is dat? De SOS-verzekering is daarbij altijd inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar land van herkomst) of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Je kunt verder de volgende verzekeringen afsluiten:

 • Kies voor standaard dekking of uitgebreide dekking
 • Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen
 • Eigen risico naar keuze € 0 of € 150
 • Tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 500
 • Reguliere tandartskosten tot € 450 (tot en met 17 jaar).

Wat dekt de verzekering niet?

Niet alle medische kosten vallen onder de ziektekostendekking. Je krijgt bijvoorbeeld geen kosten vergoed voor:

 • een zwangerschap die al bestond toen je de verzekering afsloot, ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties
 • preventieve geneeskunde, chiropractor of manueel therapeut

De OOM Tandarts-dekking is een aanvullende dekking op de ziektekostenverzekering voor reguliere tandartskosten tot € 350. Voor deze aanvullende dekking heb je geen eigen risico.

Pakket met dekking voor:

 • inboedel (tot € 5.000)
 • aansprakelijkheid (tot € 1.250.000, geen dekking voor schade aan zaken die je bijvoorbeeld huurt of leaset)
 • reizen (eigen risico € 125 bij diefstal, verlies of beschadiging van bagage);
 • rechtsbijstand (voor zaken vanaf € 450)
 • ongevallen (uitkering bij overlijden € 10.000; bij blijvende invaliditeit tot € 75.000).

Wat dekt de verzekering niet?

Ook voor het schadepakket van de OOM Studying in the Netherlands-verzekering krijg je niet alle kosten vergoed. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat:

 • de dekking voor je inboedel alleen geldt op het adres dat je hebt opgegeven
 • je geen rechtsbijstand krijgt voor gebeurtenissen waarvan je al wist toen je de verzekering afsloot

Heb je schade? Dan vergoeden wij in veel gevallen de nieuwwaarde. Maar dat is niet altijd zo. Soms krijg je alleen de dagwaarde terug. Lees van tevoren goed hoe de afschrijving werkt.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kunt de verzekering afsluiten voor 1 dag tot maximaal 5 jaar. Zolang je op de ingangsdatum maar niet ouder bent dan 29 jaar.

Blijf je toch langer in Nederland dan je had gedacht? Je mag de verzekering 1 keer met maximaal 2 maanden verlengen, zolang je niet langer dan 5 jaar verzekerd bent. Weet je nog niet hoe lang je de verzekering nodig hebt? Kies dan liever voor een te lange periode dan voor een te korte periode.

Heb je de verzekering niet meer nodig?

Is het alweer tijd om te vertrekken? Zeg je Studying in the Netherlands-verzekering dan via je persoonlijke Mijn OOM account op. Wij beëindigen je verzekering op het moment dat wij je verzoek ontvangen, of op een later moment als je dat hebt aangegeven.

Heb je je premie al vooruitbetaald? Dan krijg je die gewoon van ons terug.

Wat is je premie?

De premie van de ziektekostenverzekering hangt af van je dekking (standaard of uitgebreid) en het eigen risico dat je hebt gekozen.

  € 150 eigen risico geen eigen risico
standaard dekking € 21,31 per maand € 24,50 per maand
uitgebreide dekking € 34,78 per maand € 40,00 per maand

Je krijgt een aantrekkelijke korting als je verplicht verzekerd bent op de Nederlandse basisverzekering.

De premie voor de OOM Tandarts-dekking is € 15 per maand.

Voor het schadepakket is de premie inclusief assurantiebelasting € 14,57 per maand als je ook de ziektekostenverzekering afsluit. Kies je alleen het schadepakket? Dan is de premie € 16,82 per maand.

Dit zijn onze voorwaarden

Ben je benieuwd naar wat je allemaal precies vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden (pdf).

Studying in the Netherlands-verzekering afsluiten?

Klaar om te studeren in Nederland? Regel je verzekering vandaag en kijk zonder zorgen uit naar je grote avontuur. Bereken je premie en vraag je verzekering makkelijk en snel online aan.

Handig om te weten

Voor de ziektekostenverzekering is een medische acceptatie nodig. We stellen je dan vooraf een paar vragen over je gezondheid en medische situatie. Op basis daarvan beoordelen we je aanvraag. Het kan zijn dat we je tegen aangepaste voorwaarden verzekeren. En dat is helemaal niet gek, want iedere student is uniek.

Wil je meer weten over de Studying in the Netherlands-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Heb je nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen 
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd? 
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden