OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Bereken nu uw premie 

OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Verzekering voor uw ziektekosten als u naar Nederland komt

Komt u naar Nederland met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) of wacht u op een verblijfsvergunning? Of woont u in het buitenland en komt u tijdelijk terug naar Nederland? Dan kunt u niet de Nederlandse basisverzekering afsluiten. Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u toch goed verzekerd voor ziektekosten.

De verzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

 • Ziektekostenverzekering voor als u:
  - op een verblijfsvergunning wacht; 
  - als Nederlander in het buitenland woont en tijdelijk naar Nederland terugkeert.
 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 80,- per maand.
 • Uw ziektekostenverzekering voldoet aan de eisen van het MVV-visum.
 • U kunt tandartskosten en aansprakelijkheid meeverzekeren.

Voor wie is de verzekering?

Komt u naar Nederland om hier te wonen of te werken, maar kunt u zich nog niet verzekeren voor ziektekosten op de Nederlandse basisverzekering? Dan biedt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering uitgebreide dekking voor medische kosten. Uw verzekering voldoet aan de eisen van het MVV-visum.

U kunt de verzekering ook afsluiten als u de Nederlandse nationaliteit heeft en tijdelijk naar Nederland terugkeert.

Heeft u in uw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Dan kan het zijn dat u de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering niet nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in uw land van herkomst. U kunt voor hoge kosten komen te staan als u niet of onvoldoende verzekerd bent. Informeer hiernaar bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Wilt u de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering afsluiten? Dan kan dat alleen als de aanvrager de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands correspondentieadres heeft. De verzekerde mag uiteraard wel een buitenlandse nationaliteit hebben.

Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw tussenpersoon of bel OOM Verzekeringen (+31 (0)70 353 21 00). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt ons ook e-mailen. Wij helpen u graag.

 

Wat vergoedt de verzekering?

De OOM Voorlopig Verblijf Nederland-ziektekostenverzekering (verzekeringskaart) biedt uitgebreide dekking voor ziektekosten. De verzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:

 • de huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 •  ziekenhuisopname;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

Voor de ziektekostenverzekering heeft u een eigen risico van € 200,-. Bovendien geldt soms een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat dekt de verzekering niet

Niet alle medische kosten vallen onder de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering. U krijgt onder andere geen vergoeding als u kosten maakt voor een zwangerschap of bevalling (inclusief kraamzorg). Dat geldt ook als er sprake is van een miskraam of andere complicaties.

De OOM Tandarts-dekking vergoedt medisch noodzakelijke tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval. U heeft geen eigen risico.

Aansprakelijkheidsverzekering voor schade tot € 1.250.000,-. die u toebrengt aan personen of zaken in Nederland. U heeft een eigen risico van € 45,- per gebeurtenis voor zaken die u bijvoorbeeld heeft gehuurd of geleased.

Hoe lang is de verzekering geldig?

U kunt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-Verzekering afsluiten als u op de ingangsdatum van de verzekering 69 jaar of jonger bent. U kiest zelf hoe lang de verzekering loopt, tot maximaal twaalf maanden. Daarna kunt u (zolang u 69 jaar of jonger bent) de verzekering opnieuw afsluiten.

Bent u 70 jaar of ouder? Bekijk dan de OOM Schengen Visitor-verzekering.

Wat is uw premie?

De premie van de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-ziektekostenverzekering is afhankelijk van uw leeftijd.

Leeftijd Premie per maand Eigen risico Maximale looptijd
0 t/m 39 jaar € 80,00 € 200,- 12 maanden
40 t/m 54 jaar € 120,00 € 200,- 12 maanden
55 t/m 69 jaar € 180,00 € 200,- 12 maanden

De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-

De premie voor de OOM Tandarts-dekking is € 19,50 per maand.

Voor de aansprakelijkheidsverzekering is de premie (inclusief assurantiebelasting) voor één persoon € 5,45 per maand, voor twee of meer personen € 10,89 per maand.

Onze voorwaarden

Wilt u precies weten wat u vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden in PDF.

De verzekering afsluiten

U kunt online de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat u vooraf enkele vragen beantwoordt over uw gezondheid en medische situatie. Wij beoordelen op basis daarvan of we u verzekeren. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar Nederland
10
Naar Nederland
8,9
437 beoordelingen
Heeft u nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen 
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd? 
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden