OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Bereken nu je premie 

OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Verzekering voor je ziektekosten als je naar Nederland komt

Kom je naar Nederland met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) of wacht je op een verblijfsvergunning? Of woon je in het buitenland en kom je je familie en vrienden in Nederland opzoeken? Dan kun je de Nederlandse basisverzekering helaas niet afsluiten. Geen zorgen, wij hebben een oplossing voor je.

Wil je tijdens je verblijf toch goed verzekerd zijn voor ziektekosten? Dat kan met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering. Onze verzekering biedt uitgebreide dekking voor medische kosten én voldoet aan de eisen van het MVV-visum.

De Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering van OOM

Of je nu voor een korte of langere tijd naar Nederland komt - je wilt hier tijdens je verblijf zonder zorgen zitten. En dat betekent niet alleen een fijne leefomgeving met gezellige mensen, maar ook zo min mogelijk financiële risico’s. Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering komt dat helemaal goed:

 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 80 per maand
 • Voldoet aan de eisen van het MVV-visum
 • Stel je ideale verzekering zelf samen
 • Verzeker je tandartskosten en aansprakelijkheid optioneel mee
 • Zeg dagelijks op

Voor wie is de verzekering?

Kom je naar Nederland om te wonen of te werken, maar kun je je nog niet verzekeren voor ziektekosten op de Nederlandse basisverzekering? Dan ben je met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering uitgebreid verzekerd voor medische kosten.

Als je in je land van herkomst een ziektekostenverzekering hebt die ook in Nederland geldt, dan heb je de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien niet nodig. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in je land van herkomst. Dan komt onze verzekering juist goed van pas.

Heb je de Nederlandse nationaliteit en kom je tijdelijk terug naar Nederland? Bijvoorbeeld voor een familiebezoek? Ook dan is de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering handig voor jou.

Handig om te weten

 • De aanvrager moet de Nederlandse nationaliteit én een Nederlands correspondentieadres hebben
 • De verzekerde mag uiteraard wel een buitenlandse nationaliteit hebben
 • Deze verzekering voldoet aan de eisen van het MVV-visum


Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met je tussenpersoon of bel OOM Verzekeringen (+31 (0)70 353 21 00). We zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar. Je kunt ons natuurlijk ook e-mailen. We helpen je graag verder.

Wat vergoedt de verzekering?

De OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering (verzekeringskaart) vergoedt medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:

 • de huisarts
 • geneesmiddelen
 • specialistische zorg
 • ziekenhuisopname
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350


Voor de ziektekostenverzekering heb je een eigen risico van € 200. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat dekt deze verzekering niet?

Voor sommige behandelingen krijg je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluiting is zwangerschap en bevalling. Complicaties of een miskraam zijn ook uitgesloten van de dekking.

De OOM Tandartsdekking vergoedt medisch noodzakelijke tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval. Je hebt geen eigen risico.

Je kunt ook aansprakelijkheid meeverzekeren. Wij vergoeden dan de schade die je veroorzaakt aan personen of zaken in Nederland tot € 1.250.000.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kunt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-Verzekering afsluiten als je op de ingangsdatum van de verzekering 69 jaar of jonger bent. Je kiest zelf hoe lang de verzekering loopt, tot maximaal 12 maanden. Daarna kun je (zolang je 69 jaar of jonger bent) de verzekering opnieuw afsluiten.

Ben je 70 jaar of ouder? Bekijk dan de OOM Schengen Visitor-verzekering.

Wil je eerder opzeggen?

Je kunt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering eerder opzeggen in de volgende situaties:

 • Je visumaanvraag of verblijfsvergunning is geweigerd. We beëindigen vanaf de ingangsdatum en je krijgt alle premie terug
 • Je krijgt een basisverzekering. We beëindigen vanaf de ingangsdatum van de basisverzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug
 • Je verlaat het Schengengebied. Hiervoor vragen we je om een kopie van het vliegticket. De vluchtdatum is de einddatum van de verzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug
 • Je bent overleden. We beëindigen vanaf de dag na het overlijden van de verzekerde. Vooruitbetaalde premie krijgen je nabestaanden van ons terug

Wat is je premie?

De premie van de OOM Ziektekostenverzekering is afhankelijk van je leeftijd.

Leeftijd Premie per maand Eigen risico Maximale looptijd
0 t/m 39 jaar € 80,00 € 200,- 12 maanden
40 t/m 54 jaar € 120,00 € 200,- 12 maanden
55 t/m 69 jaar € 180,00 € 200,- 12 maanden

De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-

De premie voor de OOM Tandartsdekking is € 19,50 per maand.

Premie tot 1 mei 2023
Voor de OOM Aansprakelijkheidsverzekering is de premie (inclusief assurantiebelasting) voor 1 persoon € 5,45 per maand, voor 2 of meer personen € 10,89 per maand.

Premie vanaf 1 mei 2023
Per 1 mei wijzigen de premies. Gaat jouw verzekering in vóór 1 mei 2023, dan geldt deze wijziging niet voor jou.

Vanaf 1 mei is de premie inclusief assurantiebelasting voor 1 persoon € 6,00 per maand en voor 2 op meer personen € 12,00 per maand.

Onze voorwaarden

Wil je precies weten wat je allemaal vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden:

De verzekering afsluiten

Bereken je premie makkelijk en snel online. Als alles in orde is, vraag je je verzekering gelijk aan. Dan is jouw zorgeloze en fijne verblijf in Nederland geregeld!

Handig om te weten

Voor de ziektekostenverzekering is een medische acceptatie nodig. We stellen je vooraf een paar vragen over je gezondheid en medische situatie. Op basis daarvan beoordelen we je aanvraag. Het kan zijn dat we je dan tegen aangepaste voorwaarden verzekeren.

Wil je meer weten over de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar Nederland
10
Naar Nederland
9
473 beoordelingen
Heb je nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen 
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd? 
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden