OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering

Verzekering voor je ziektekosten als je naar Nederland komt

Kom je naar Nederland met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) of wacht je op een verblijfsvergunning? Of woon je in het buitenland en kom je je familie en vrienden in Nederland opzoeken? Dan kun je de Nederlandse basisverzekering helaas niet afsluiten. Geen zorgen, wij hebben een oplossing voor je.

Wil je tijdens je verblijf toch goed verzekerd zijn voor ziektekosten? Dat kan met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering. Onze verzekering biedt uitgebreide dekking voor medische kosten én voldoet aan de eisen van het MVV-visum. De ideale ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland!

De Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering van OOM

Of je nu voor een korte of langere tijd naar Nederland komt - je wilt hier tijdens je verblijf zonder zorgen zitten. En dat betekent niet alleen een fijne leefomgeving met gezellige mensen, maar ook zo min mogelijk financiële risico’s. Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering komt dat helemaal goed:

 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 80 per maand
 • Voldoet aan de eisen van het MVV-visum
 • Stel je ideale verzekering zelf samen
 • Verzeker je tandartskosten en aansprakelijkheid optioneel mee
 • Zeg dagelijks op

Voor wie is de verzekering?

De OOM Voorlopig Verblijf-Nederland verzekering is een ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland.

Kom je naar Nederland om te wonen of te werken, maar kun je je nog niet verzekeren voor ziektekosten op de Nederlandse basisverzekering? Dan ben je met deze verzekering uitgebreid verzekerd voor medische kosten.

Als je in je land van herkomst een ziektekostenverzekering hebt die ook in Nederland geldt, dan heb je de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien niet nodig. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in je land van herkomst. Dan komt onze verzekering juist goed van pas.

Heb je de Nederlandse nationaliteit en kom je tijdelijk terug naar Nederland? Bijvoorbeeld voor een familiebezoek? Ook dan is de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering handig voor jou.

Wat vergoedt de verzekering?

Ziektekostenverzekering
Tandartsdekking
Aansprakelijkheidsverzekering

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kunt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-Verzekering afsluiten als je op de ingangsdatum van de verzekering 69 jaar of jonger bent. Je kiest zelf hoe lang de verzekering loopt, tot maximaal 12 maanden. Daarna kun je (zolang je 69 jaar of jonger bent) de verzekering opnieuw afsluiten.

Ben je 70 jaar of ouder? Bekijk dan de OOM Schengen Visitor-verzekering.

 

Wil je eerder opzeggen?

Je kunt de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering eerder opzeggen in de volgende situaties:

 • Je visumaanvraag of verblijfsvergunning is geweigerd. We beëindigen vanaf de ingangsdatum en je krijgt alle premie terug
 • Je krijgt een basisverzekering. We beëindigen vanaf de ingangsdatum van de basisverzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug
 • Je verlaat het Schengengebied. Hiervoor vragen we je om een kopie van het vliegticket. De vluchtdatum is de einddatum van de verzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug
 • Je bent overleden. We beëindigen vanaf de dag na het overlijden van de verzekerde. Vooruitbetaalde premie krijgen je nabestaanden van ons terug

Wat is je premie?

Premie Ziektekostenverzekering
Premie Tandartsdekking
Premie Aansprakelijkheidsverzekering

Onze voorwaarden

Wil je precies weten wat je allemaal vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden:

De verzekering afsluiten

Bereken je premie makkelijk en snel online. Als alles in orde is, vraag je je verzekering gelijk aan. Dan is jouw zorgeloze en fijne verblijf in Nederland geregeld!

Goed om te weten

 • Voor de ziektekostenverzekering is een medische acceptatie nodig. We stellen je vooraf een paar vragen over je gezondheid en medische situatie. Op basis daarvan beoordelen we je aanvraag. Het kan zijn dat we je dan tegen aangepaste voorwaarden verzekeren.
 • OOM houdt zich aan de geldende sanctiewet- en regelgeving. Dit kan betekenen dat het voor een bepaald land niet mogelijk is om een verzekering af te sluiten.

 

Wil je meer weten over de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=216 OOM Verzekeringen
10
OOM Verzekeringen
8,9
1092 beoordelingen
Heb je nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd?
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden