Je wordt au pair in het buitenland

Je wordt au pair in het buitenland

Verzeker je als au pair in het buitenland

Als au pair naar het buitenland, wat een mooie kans! Je leert de taal en cultuur op een unieke manier kennen. Er valt veel te regelen: je reis, afspraken met je gastgezin, misschien een verblijfsvergunning. En natuurlijk wil je als au pair in het buitenland goed verzekerd zijn. Dat kan met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering.

 

Onze au pair verzekering

Ga je als au pair naar het buitenland? Dan is de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering er niet alleen voor studenten, maar ook voor jou. De voordelen:

  • Prima verzekering voor ziektekosten; je kunt tandartskosten meeverzekeren.
  • Met het aanvullende schadepakket verzeker je inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen.
  • Je hebt een flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
  • Je bent ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent.

Ziektekosten als au pair in het buitenland

Als je als au pair naar het buitenland gaat, dan hangt het van je persoonlijke situatie af of je voor ziektekosten verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden. Bijvoorbeeld hoe lang je als au pair in het buitenland verblijft en of je daarnaast inkomen verdient in het buitenland.

Val je als au pair in het buitenland niet onder de basisverzekering? Dan ben je met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als je naar een land gaat waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

 

Schadepakket au pair verzekering

Je denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar ook als au pair in het buitenland kun je met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je aansprakelijk bent voor de schade van een ander of als je bagage wordt gestolen. En wat als een naast familielid ernstig ziek wordt of overlijdt en je wilt zo snel mogelijk terug naar huis?

Voor zulke situaties is er het aanvullende schadepakket van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering met dekking voor inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen. Het schadepakket kan los of als aanvulling op de ziektekostenverzekering worden afgesloten.

SOS-verzekering au pair buitenland

Word je ziek tijdens je verblijf als au pair in het buitenland? Dan is het geruststellend dat bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering een SOS-verzekering is inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Verzekering voor au pairs van 15 t/m 29 jaar

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar die als au pair naar het buitenland gaan. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra