Zorgverzekering in de Verenigde Arabische Emiraten

Zorgverzekering in de Verenigde Arabische Emiraten

Zorgverzekering in de Verenigde Arabische Emiraten

Ga je voor langere tijd naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)? Bijvoorbeeld naar Dubai of Abu Dhabi? Lees hier hoe het zit met het zorgstelsel in VAE en hoe je als buitenlander verzekerd kunt zijn voor ziektekosten.

Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en veranderen af en toe. Het kan dus zijn dat de informatie niet helemaal actueel en volledig is. Daarom raden wij je aan om altijd te informeren welke regels voor jou van toepassing zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in de VS (in Engels).

Hoe is de zorg in de VAE geregeld?

De VAE hebben een mix van een uitgebreid door de overheid gefinancierd zorgstelsel en een snel groeiend particulier zorgstelsel van hoge kwaliteit. De gezondheidszorg is voor een deel voor de hele VAE geregeld en gedeeltelijk door de Emiraten zelf, zoals Dubai en Abu Dhabi. Publieke zorg is gratis voor de lokale bevolking, voor buitenlanders gelden andere regels.

De particuliere gezondheidszorg groeit snel door het grote aantal buitenlandse arbeidskrachten en expats in de VAE. Als buitenlander kun je zowel in privéklinieken als publieke zorginstellingen terecht. Privé-instellingen hebben vaak een hogere kwaliteit en zijn toegankelijker voor buitenlanders (bijvoorbeeld doordat er meer Engelssprekende artsen zijn). De kosten van medische zorg in de VAE zijn over het algemeen hoog. Als je zorg nodig hebt, kun je direct terecht bij een specialist of een ziekenhuis.

Hoe kun je als buitenlander verzekerd zijn in Abu Dhabi en Dubai?

Als je in Abu Dhabi of Dubai gaat wonen, is het verplicht om een lokale ziektekostenverzekering te hebben. Werkgevers zijn verplicht een verzekering voor hun medewerkers (en eventueel hun familie) te regelen. Maar soms moet je dit zelf regelen. De dekking verschilt per verzekeraar en is vaak vrij beperkt. Lokale verzekeringen met een uitgebreide dekking zijn heel duur.

Veel expats kiezen er daarom voor om een lokale verzekering met een minimale dekking af te sluiten en daarnaast een ziektekostenverzekering af te sluiten zoals de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering of de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Dat is vaak goedkoper dan een lokale verzekering met een uitgebreide dekking.

Belangrijk om te weten

  • De zorgkosten in de VAE zijn hoog. Als je geen dekkende ziektekostenverzekering hebt, kun je voor hoge kosten komen te staan.
  • Verplichtingen verschillen per emiraat. Verdiep je dus in de plek waar je naartoe gaat als je in de Verenigde Arabische Emiraten gaat wonen.
  • De meeste apotheken verstrekken geen medicijnen op een buitenlands recept. Maar veel medicijnen worden zonder recept verstrekt. Tranquilizers, slaapmiddelen en antidepressiva zijn niet toegestaan in de VAE. Je mag een beperkte hoeveelheid van deze medicatie meebrengen, mits je een schriftelijke verklaring van de behandelend arts en een gewaarmerkt recept kunt laten zien.

Wat valt er onder de Nederlandse basisverzekering?

Het hangt van je persoonlijke situatie af of je verplicht bent om je Nederlandse basisverzekering aan te houden tijdens je verblijf in de VAE. 

De Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Het kan dus zijn dat je moet bijbetalen als je in een land verblijft waar de medische zorg duur is, zoals de VAE.

Repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vanwege een ziekte of ongeval valt niet onder de dekking van de Nederlandse basisverzekering.

Welke oplossing biedt OOM Verzekeringen?

OOM Verzekeringen is er voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn. Dus ook voor jouw buitenlandavontuur in de VAE hebben wij een oplossing.

Wij zijn specialist op het gebied van ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die naar het buitenland gaan. Wij bieden uitkomst als je niet meer in aanmerking komt voor de Nederlandse basisverzekering. Je kunt onze verzekering ook gebruiken als aanvulling op je lokale verzekering in de VAE. Bijvoorbeeld voor kosten die niet onder je lokale ziektekostenverzekering vallen.

De voordelen van een OOM ziektekostenverzekering

  • Kies zelf je looptijd.
  • Kies zelf hoe uitgebreid je ziektekostenverzekering moet zijn.
  • Onze Nederlandstalige hulpcentrale staat 24/7 voor je klaar.
  • Als je ook de Nederlandse basisverzekering hebt, krijg je een mooie korting.
  • We hebben ook verschillende andere verzekeringen, zoals een inboedel-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering.

 

Wil je meer weten over onze verzekeringen of ben je benieuwd naar de premie? Lees dan hier verder.

Meer informatie


OOM Verzekeringen. Voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn.

 

De reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,8
432 beoordelingen