Ziektekostenverzekering Verenigde Staten

Ziektekostenverzekering Verenigde Staten

Ziektekostenverzekering Verenigde Staten

Ga je voor langere tijd naar de Verenigde Staten (VS)? Dan weet je misschien al dat het Amerikaanse zorgstelsel anders werkt dan dat van Nederland. Met de OOM Ziektekostenverzekering Verenigde Staten ben je gelukkig goed verzekerd - wat er ook gebeurt.

Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en veranderen af en toe. Het kan dus zijn dat de informatie niet helemaal actueel en volledig is. Daarom raden wij je aan om altijd te informeren welke regels voor jou van toepassing zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de Amerikaanse overheid (in het Engels).

Zó wordt de zorg in de Verenigde Staten geregeld

De gezondheidszorg in de Verenigde Staten is ingewikkeld. Er zijn regels die gelden voor het hele land, maar de staten hebben ook hun eigen regels. Er is niet één publiek zorgstelsel voor alle inwoners van de VS. De kosten van zorginstellingen verschillen dan ook ontzettend van elkaar, en gezondheidszorg is over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland.

De meeste burgers hebben via hun werkgever een ziektekostenverzekering Verenigde Staten bij een verzekeringsmaatschappij. De werkgever betaalt dan (het grootste deel van) de verzekeringspremie. Tóch moeten burgers vaak een hoge eigen bijdrage betalen per behandeling. Burgers met een laag inkomen en andere kwetsbare groepen zijn vaak verzekerd via Medicaid, een hulpverleningsprogramma van de overheid.

Hoe werkt de ziektekostenverzekering Verenigde Staten voor Nederlanders?

Als je naar de VS gaat om te werken, kun je vaak een ziektekostenverzekering Verenigde Staten afsluiten via je werkgever. Maar je kunt je ook verzekeren via een lokale verzekeraar in de VS of via een internationale verzekeraar, zoals wij.

Dit moet je weten over de ziektekostenverzekering Verenigde Staten

  • De zorgkosten in de VS liggen veel hoger dan in Nederland. Als je geen goede ziektekostenverzekering Verenigde Staten hebt, kun je voor zeer hoge kosten komen te staan.
  • Elke staat heeft eigen regelingen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren over de situatie in de staat waar je naartoe gaat.

Wat valt er onder de Nederlandse basisverzekering?

Heb je nog een basisverzekering vanuit Nederland? De Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vanwege een ziekte of ongeval valt niet onder de dekking.

Waarom de ziektekostenverzekering Verenigde Staten van OOM?

Wij zijn er voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn. Ook voor jouw buitenlandavontuur in de VS hebben wij een oplossing. Als je bij ons je ziektekostenverzekering Verenigde Staten afsluit, profiteer je van veel voordelen:

  • Bepaal zelf je looptijd
  • Kies hoe uitgebreid je ziektekostenverzekering moet zijn
  • Krijg korting als je ook de Nederlandse basisverzekering hebt
  • Sluit aanvullende verzekeringen af, zoals een inboedel-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering
  • Is er iets aan de hand? Onze hulpcentrale staat 24/7 voor je klaar

Vraag je ziektekostenverzekering Verenigde Staten nu aan

Wil je jouw ziektekostenverzekering Verenigde Staten bij OOM afsluiten? Dan ben je vast benieuwd wat dat kost. Bereken je premie nu makkelijk en snel online. Is alles in orde? Vraag je verzekering dan vandaag nog aan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het zorgstelsel in de VS op de website van de Amerikaanse overheid. Of neem contact met ons op! We staan graag voor je klaar.

De reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,8
425 beoordelingen