OOM Schengen Visitor Verzekering

Bereken nu je premie 

OOM Schengen Visitor Verzekering

Wat is een Schengen Visitor verzekering?

Misschien kom je naar Nederland omdat je op doorreis bent. Of kom je langs om je vrienden en familie weer eens te zien? Hoe dan ook: je blijft hier een tijdje, en in die tijd wil je goed verzekerd zijn. Daar helpen wij je graag bij.

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Dus als je je even niet lekker voelt en naar de dokter gaat, of gips krijgt door een ongeluk. Met deze verzekering krijg je een vergoeding en loop je dus geen financiële risico’s. Daarnaast is deze verzekering ook geldig voor je Schengenvisum als je die hebt. Een fijn gevoel, toch?

De Schengen Visitor Verzekering van OOM

Ook als je voor een korte tijd naar Nederland komt, wil je je op je gemak voelen. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering komt dat helemaal goed:

 • Beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie
 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 1,60 per dag
 • Dekking tot € 500.000
 • Voldoet aan de eisen van het Schengenvisum
 • Aansprakelijkheid in Nederland kun je meeverzekeren

Voor wie is de verzekering?

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je verzekerd voor onvoorziene medische kosten en voldoe je aan de eisen van het Schengenvisum.

Heb je in jouw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Dan heb je de OOM Schengen Visitor-verzekering misschien niet nodig. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in je land van herkomst. Als je onvoldoende verzekerd bent, leidt dat soms tot  vervelende situaties. Check dit van tevoren bij je eigen ziektekostenverzekeraar.

Bekijk de verzekeringskaart.

Wat vergoedt de verzekering?

De OOM Schengen Visitor-verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten. Bijvoorbeeld bij een gebroken been of een ontsteking.

De verzekering vergoedt onder andere:

 • kosten voor de huisarts
 • geneesmiddelen
 • specialistische zorg
 • ziekenhuisopname
 • tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350

Vallen je medische kosten onder de dekking van de OOM Schengen Visitor-verzekering? Dan krijg je deze vergoed tot € 500.000.

Het eigen risico per verzekerde periode is:

 • Jonger dan 70 jaar: € 50
 • 70 - 79 jaar: € 100
 • 80 jaar of ouder: € 200

Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen.

Wat dekt de verzekering niet?

Voor sommige behandelingen krijg je geen vergoeding. De belangrijkste uitsluitingen zijn:

 • zwangerschap en bevalling (inclusief kraamzorg)
 • diabetes mellitus, gal- en nierstenen
 • tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval

Wil je een ruimere dekking? Bekijk dan de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als je op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat je de kwaal of klacht had.

Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met je tussenpersoon of bel OOM Verzekeringen (+31 (0)70 353 21 00). We zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur bereikbaar. Je kunt ons natuurlijk ook mailen. We helpen je graag verder.

Je kunt ook aansprakelijkheid meeverzekeren. Wij vergoeden dan de schade die je veroorzaakt aan personen of zaken in Nederland tot € 1.250.000. Je hebt een eigen risico van € 45 per gebeurtenis voor zaken die je geleend hebt.

Hoe lang is de Schengen Visitor Verzekering geldig?

Je sluit de OOM Schengen Visitor-verzekering voor maximaal 6 maanden af. Ben je 80 jaar of ouder? Dan is de verzekering maximaal 3 maanden geldig.

Loopt je verzekering af? Je kunt de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan vergoeden wij geen kosten voor kwalen of klachten die je al had.  Het kan dus zijn dat je op de nieuwe verzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt.

Als je nog niet weet hoe lang je de verzekering nodig hebt, dan kun je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Wil je eerder opzeggen?

Je kunt de OOM Schengen Visitor-verzekering eerder opzeggen in de volgende situaties:

 • Je visumaanvraag of verblijfsvergunning is geweigerd. We beëindigen vanaf de ingangsdatum en je krijgt alle premie terug.
 • Je krijgt een basisverzekering. We beëindigen vanaf de ingangsdatum van de basisverzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug.
 • Je verlaat het Schengengebied. Hiervoor vragen we je om een kopie van het vliegticket. De vluchtdatum is de einddatum van de verzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug.
 • Je bent overleden. We beëindigen vanaf de dag na het overlijden van de verzekerde. Vooruitbetaalde premie krijg je van ons terug.

Wat is je premie?

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je afhankelijk van je leeftijd vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Leeftijd Premie per dag Eigen risico Maximale looptijd
0 t/m 69 jaar € 1,60 € 50,- 6 maanden
70 t/m 79 jaar € 6,00 € 100,- 6 maanden
80 jaar en ouder € 8,00 € 200,- 3 maanden

De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-.

Premie tot 1 mei 2023
Voor de aansprakelijkheidsverzekering is de premie (inclusief assurantiebelasting) voor 1 persoon € 0,18 per dag, voor 2 of meer personen € 0,36 per dag.

Premie vanaf 1 mei 2023
Per 1 mei wijzigen de premies. Gaat jouw verzekering in vóór 1 mei 2023, dan geldt deze wijziging niet voor jou.

Vanaf 1 mei is de premie inclusief assurantiebelasting voor 1 persoon € 0,20 per dag en voor 2 of meer personen € 0,40 per dag.

Dit zijn onze voorwaarden

Ben je benieuwd naar wat je allemaal precies vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden (pdf).

De OOM Schengen Visitor-Verzekering afsluiten?

Regel je verzekering vandaag en kijk zonder zorgen uit naar je bezoek aan Nederland. Bereken je premie makkelijk en snel online. Is alles in orde? Vraag je verzekering dan gelijk aan.

Handig om te weten

Voor de ziektekostenverzekering is geen medische acceptatie nodig. We vragen je vooraf alleen of je een ziekenhuisopname verwacht.

Wil je meer weten over de Schengen Visitor-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!

Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar Nederland
10
Naar Nederland
9
473 beoordelingen
Heb je nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen 
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd? 
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden