OOM Schengen Visitor-verzekering

OOM Schengen Visitor-verzekering

OOM Schengen Visitor-verzekering

Wat is een Schengen Visitor verzekering?

Misschien kom je naar Nederland omdat je op doorreis bent. Of kom je langs om je vrienden en familie weer eens te zien? Hoe dan ook: je blijft hier een tijdje, en in die tijd wil je goed verzekerd zijn. Daar helpen wij je graag bij.

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Dus als je je even niet lekker voelt en naar de dokter gaat, of gips krijgt door een ongeluk. Met deze verzekering krijg je een vergoeding en loop je dus geen financiële risico’s. Daarnaast is deze verzekering ook geldig voor je Schengenvisum als je die hebt. Een fijn gevoel, toch?

De Schengen Visitor Verzekering van OOM

Ook als je voor een korte tijd naar Nederland komt, wil je je op je gemak voelen. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering komt dat helemaal goed:

 • Beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie
 • Premie ziektekostenverzekering vanaf € 1,60 per dag
 • Dekking tot € 500.000
 • Voldoet aan de eisen van het Schengenvisum
 • Aansprakelijkheid in Nederland kun je meeverzekeren

Voor wie is de verzekering?

Met de OOM Schengen Visitor-verzekering ben je verzekerd voor onvoorziene medische kosten en voldoe je aan de eisen van het Schengenvisum.

Heb je in jouw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Dan heb je de OOM Schengen Visitor-verzekering misschien niet nodig. Houd er wel rekening mee dat medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in je land van herkomst. Als je onvoldoende verzekerd bent, leidt dat soms tot  vervelende situaties. Check dit van tevoren bij je eigen ziektekostenverzekeraar.

Bekijk de verzekeringskaart.

Wat vergoedt de verzekering?

Ziektekostenverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering

Hoe lang is de Schengen Visitor Verzekering geldig?

Je sluit de OOM Schengen Visitor-verzekering voor maximaal 6 maanden af. Ben je 80 jaar of ouder? Dan is de verzekering maximaal 3 maanden geldig.

Loopt je verzekering af? Je kunt de verzekering niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten. Ook dan vergoeden wij geen kosten voor kwalen of klachten die je al had.  Het kan dus zijn dat je op de nieuwe verzekering geen vergoeding krijgt voor klachten of kwalen die op de oude verzekering wel waren gedekt.

Als je nog niet weet hoe lang je de verzekering nodig hebt, dan kun je beter kiezen voor een langere periode dan voor een periode die misschien te kort is.

Wil je eerder opzeggen?

Je kunt de OOM Schengen Visitor-verzekering eerder opzeggen in de volgende situaties:

 • Je visumaanvraag of verblijfsvergunning is geweigerd. We beëindigen vanaf de ingangsdatum en je krijgt alle premie terug.
 • Je krijgt een basisverzekering. We beëindigen vanaf de ingangsdatum van de basisverzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug.
 • Je verlaat het Schengengebied. Hiervoor vragen we je om een kopie van het vliegticket. De vluchtdatum is de einddatum van de verzekering en vanaf die datum krijg je ook premie terug.
 • Je bent overleden. We beëindigen vanaf de dag na het overlijden van de verzekerde. Vooruitbetaalde premie krijg je van ons terug.

Wat is je premie?

Premie Ziektekostenverzekering
Premie Aansprakelijkheidsverzekering

Dit zijn onze voorwaarden

Ben je benieuwd naar wat je allemaal precies vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden (pdf).

De OOM Schengen Visitor-Verzekering afsluiten?

Regel je verzekering vandaag en kijk zonder zorgen uit naar je bezoek aan Nederland. Bereken je premie makkelijk en snel online. Is alles in orde? Vraag je verzekering dan gelijk aan.

 

Handig om te weten

 • Voor de ziektekostenverzekering is geen medische acceptatie nodig. We vragen je vooraf alleen of je een ziekenhuisopname verwacht.
 • OOM houdt zich aan de geldende sanctiewet- en regelgeving. Dit kan betekenen dat het voor een bepaald land niet mogelijk is om een verzekering af te sluiten.

 

Wil je meer weten over de Schengen Visitor-verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!

Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar Nederland
10
Naar Nederland
9
539 beoordelingen
Heb je nog vragen over deze verzekering?
Veelgestelde vragen
Waar ben ik voor verzekerd?
Waar ben ik voor verzekerd?
Wat te doen bij ziekte, schade of een declaratie?
Schade melden