Klaar voor een avontuur?

Klaar voor een avontuur?

Het is tijd om je wereld te vergroten, andere culturen te ontdekken en levenslange vrienden te maken. Of je nu plannen hebt voor een internationale studie, stage of taalcursus in het buitenland, met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering ben je helemaal klaar voor jouw avontuur over de grens.

Het is tijd om je wereld te vergroten, andere culturen te ontdekken en levenslange vrienden te maken. Of je nu plannen hebt voor een internationale studie, stage of taalcursus in het buitenland, met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering ben je helemaal klaar voor jouw avontuur over de grens.

Moet je jezelf verzekeren als je gaat studeren in het buitenland?

Als je in het buitenland gaat studeren, is het slim om jezelf goed te verzekeren voor je zorgkosten. Die zijn namelijk overal in de wereld anders en kunnen best hoog oplopen. Soms mag je gewoon je Nederlandse zorgverzekering aanhouden, maar dat hangt helemaal af van je reisbestemming en je persoonlijke situatie. Check de website van het CAK voor alle info die je nodig hebt.

Val je op jouw studiebestemming niet meer onder de Nederlandse basisverzekering? Of zijn de zorgkosten daar een stuk hoger? Dan is een goede verzekering onmisbaar. Bij OOM kun je jezelf verzekeren met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

Contact

Wil je liever een van onze medewerkers spreken? Neem dan gerust contact met ons op via  +31 (0)70 353 21 00 of mail naar info@oomverzekeringen.nl. Ons team staat voor je klaar.

Zó zit het met je zorgverzekering als je studeert in het buitenland

Wanneer je de sprong maakt om in het buitenland te studeren, is je zorgverzekering misschien niet het meest boeiende onderwerp op je checklist. Toch is het goed om te weten of je met je zorgverzekering goed bent gedekt op jouw bestemming. In deze blog lees je er alles over! Lees de blog

Voordelen van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

Waar op de wereld je ook gaat studeren, bij OOM vind je altijd een studentenverzekering die bij je past:

✔ Je bent tijdens je hele studie verzekerd: kies een looptijd van 1 dag tot 5 jaar
✔ Kies zelf je verzekeringen: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket
✔ Onze verzekering dekt je overal ter wereld, ook als je tussendoor in Nederland bent
✔ Wij betalen altijd je hele behandeling, zo sta je nooit voor onverwachte kosten
✔ Onze Nederlandse hulpcentrale staat dag en nacht voor je klaar

Mooi meegenomen: bij deze verzekering is ook de SOS-verzekering inbegrepen! Deze dekt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plaatse niet kan worden behandeld én uitstel geen optie is. 

Benieuwd wat je gaat betalen?

Voordelen Studeren In Buitenland Klein Formaat

Dekkingen voor de ideale studentenverzekering

Met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering bepaal je zelf wat je verzekert. Zo heb je precies de dekking die jij nodig hebt! Je kunt kiezen uit 3 verzekeringen:

  1. Ziektekostenverzekering
  2. Tandartsdekking (vanaf 18 jaar)
  3. Schadepakket


Kun je gewoon de basisverzekering aanhouden? Schaf dan het schadepakket aan. Hiermee vergoeden we bijvoorbeeld je reiskosten als je plotseling terug naar huis moet, maar ook je annuleringskosten als je reis toch niet door kan gaan.

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.


> Lees meer over de OOM Studeren in het Buitenland-Verzekering

Speciaal voor de achterblijvers

Je kind gaat op studieavontuur in het buitenland. Een prachtige kans, maar het kan voor jou als achterblijver ook behoorlijk spannend zijn. Wat als er iets onverwachts gebeurt? 

Gelukkig kun je je met de juiste verzekeringen op veel situaties voorbereiden. Neem samen met je kind daarom goed de tijd om alle nodige verzekeringen te bekijken. Zo start je kind zorgeloos aan zijn of haar avontuur, en zit jij met een gerust gevoel thuis. 

Dit wil je proberen: bespaar geld met een studiebeurs

Studeren in het buitenland is geweldig, maar vaak neemt het ook een flinke hap uit je portemonnee. Denk maar aan de kosten voor je verblijf, verzekering, visum en eventuele vaccinaties. Goed nieuws: er zijn verschillende beurzen voor jongeren die graag in het buitenland willen studeren. Check op Studiekeuzelab of een van de onderstaande beurzen jou kan helpen:

  • Erasmus+ beurs
  • VSBfonds beurs
  • Fulbright Beurzen
  • NL Scholarship
  • DAAD-beurzen
  • Chevening Scholarship

Vragen die studenten zoals jij hebben gesteld

Meer informatie nodig? Kies welke situatie op jou van toepassing is en bekijk de veelgestelde vragen.

Val ik als student, stagiair of au pair in het buitenland onder de basisverzekering?
Krijg ik zorgtoeslag als ik de OOM Studeren in het Buitenland-ziektekostenverzekering afsluit?
Kan ik de OOM Tandartsdekking of het schadepakket ook los afsluiten?

Klaar om jezelf te verzekeren?

Met onze verzekering kun je met een gerust hart weg

Laat het avontuur maar beginnen! Bereken gelijk je premie voor de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering. 

> Bereken nu je premie