Je gaat studeren in het buitenland

Bereken je premie 

Buitenlandverzekering speciaal voor studenten

Studeren in het buitenland, wat een mooie kans! Je dompelt je onder in een andere taal en cultuur en ontmoet interessante mensen. Of je nu voor een master, internationale studie of taalcursus naar het buitenland gaat; met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering ben je goed verzekerd.

 

Buitenlandverzekering speciaal voor studenten

Ga je voor je (internationale) studie, master of een taalopleiding naar het buitenland? Dan is de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering er speciaal voor jou. De voordelen:

  • Prima verzekering voor ziektekosten; je kunt tandartskosten meeverzekeren.
  • Met het aanvullende schadepakket verzeker je inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen.
  • Je hebt een flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
  • Je bent ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent.

 

Studeren in het buitenland en ziektekosten

Als je als Nederlander in het buitenland gaat studeren, dan bepaalt je persoonlijke situatie of je voor ziektekosten de basisverzekering moet aanhouden. Meer informatie daarover vind je op de site van het CAK.

Val je tijdens je (internationale) studie, master of taalcursus in het buitenland niet onder de basisverzekering? Dan ben je met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als je naar een land gaat waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

 

Schadepakket studeren in het buitenland

Net als in Nederland kun je tijdens je (internationale) studie, master of taalcursus in het buitenland met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je aansprakelijk bent voor de schade van een ander, je computer wordt gestolen of wanneer je naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid.

Voor zulke situaties is er het aanvullende schadepakket van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering met dekking voor inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen. Het schadepakket kan los of als aanvulling op de ziektekostenverzekering worden afgesloten.

 

SOS-verzekering

Bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is standaard een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

 

Studeren in het buitenland verzekering t/m 29 jaar

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren tot en met 29 jaar die voor hun studie, master of een taalcursus naar het buitenland gaan. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

 

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten