Zorgverzekering op Curaçao

Meer informatie 

Zorgverzekering op Curaçao

Ga je voor langere tijd naar Curaçao? Lees hier hoe het zit met het zorgstelsel op Curaçao en hoe je als buitenlander verzekerd kunt zijn voor ziektekosten. 

Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en veranderen af en toe. Het kan dus zijn dat de informatie niet helemaal actueel en volledig is. Daarom raden wij je aan om altijd te informeren welke regels voor jou van toepassing zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sociale Verzekeringsbank op Curaçao.

Hoe is de zorg op Curaçao geregeld?

Iedereen die op Curaçao is ingeschreven bij de burgerlijke stand heeft recht op de basisverzekering ziektekosten die sinds 2013 geldt. De dekking van de basisverzekering is voor iedereen gelijk.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van de Landsverordening Basisverzekering Ziektekosten. De premie voor de verzekering hangt af van de hoogte van je inkomen en wordt betaald via de inkomstenbelasting. Werknemers en werkgevers betalen allebei een deel.

Je kunt naast de basisverzekering van Curaçao ook een aanvullende (particuliere) verzekering afsluiten voor een uitgebreidere dekking.

Hoe kun je als buitenlander op Curaçao verzekerd zijn?

Als je geregistreerd staat als inwoner van Curaçao, val je onder de basisverzekering ziektekosten. Ben je al verzekerd via een internationale verzekering (zoals OOM Verzekeringen)? Dan kun je via de SVB op Curaçao jaarlijks een ontheffing aanvragen van de basisverzekering. 

Hoe vraag je op Curaçao een ziektekostenverzekering aan?

Als je op Curaçao een ziektekostenverzekering wilt aanvragen bij het SVB, moet je je eerst inschrijven bij de Burgerlijke stand op Curaçao. Vervolgens neem je contact op met de Sociale Verzekeringsbank.

Wat vergoedt het publieke zorgstelsel op Curaçao?

Onder de basisverzekering ziektekosten vallen zorgkosten zoals huisartsenzorg, medisch-specialistische zorg, ziekenhuiszorg, medicijnen op recept en kosten rondom zwangerschap en bevalling.

Belangrijk om te weten

De basisverzekering ziektekosten kent een beperkte dekking.

  • Bij ziekenhuisopname heb je standaard recht op een ‘klasse 3 kamer’. Dit houdt in dat je met meer mensen op een kamer verblijft.
  • Behandeling buiten Curaçao wordt alleen (na goedkeuring) vergoed wanneer behandeling op Curaçao niet mogelijk is of als er sprake is van een levensbedreigende ziekte. Er is dus geen dekking als je buiten Curaçao op vakantie bent of als je er zelf voor kiest om je buiten Curaçao te laten behandelen.

Wat valt er onder de Nederlandse basisverzekering?

Het hangt van je persoonlijke situatie af of je verplicht bent om je Nederlandse basisverzekering aan te houden tijdens je verblijf op Curaçao. 

De Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Het kan dus zijn dat je moet bijbetalen als je in een land verblijft waar de medische zorg duur is.

Repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vanwege een ziekte of ongeval valt niet onder de dekking van de Nederlandse basisverzekering.

Welke oplossing biedt OOM Verzekeringen?

OOM Verzekeringen is er voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn. Dus ook voor jouw buitenlandavontuur op Curaçao hebben wij een oplossing.

Wij zijn specialist op het gebied van ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die naar het buitenland gaan. Onze ziektekostenverzekeringen bieden uitkomst als je niet meer in aanmerking komt voor de Nederlandse basisverzekering. Of als aanvulling, bijvoorbeeld voor kosten die niet onder de Nederlandse basisverzekering of het Curaçaose zorgstelsel vallen. Ook als je tijdelijk een verzekering nodig hebt als overbrugging, kun je bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je nog niet bent ingeschreven op Curaçao.

De voordelen van een OOM ziektekostenverzekering

  • Kies zelf je looptijd.
  • Kies zelf hoe uitgebreid je ziektekostenverzekering moet zijn.
  • Onze Nederlandstalige alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar.
  • Als je ook de Nederlandse basisverzekering hebt, krijg je een mooie korting.
  • We hebben ook verschillende andere verzekeringen, zoals een inboedel-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering.

 

Wil je meer weten over onze verzekeringen of ben je benieuwd naar de premie? Lees dan hier verder.

Meer informatie

 

OOM Verzekeringen. Voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn.

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

De reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,7
519 beoordelingen