Ziektekostenverzekering buitenland

Help mij een verzekering kiezen 
  • Voor wonen, werken en reizen in het buitenland
  • Wereldwijd verzekerd
  • Keuze uit aanvullende dekkingen

Ziektekostenverzekering buitenland afsluiten

Met onze ziektekostenverzekeringen, ben je goed verzekerd in het buitenland. Of je nu gaat om te wonen, te werken of te reizen: jij bepaalt zelf welke dekking het beste bij jou past. En wil je wat extra zekerheid? Kies dan ook een van onze aanvullende dekkingen. Ontdek alle mogelijkheden op deze pagina.

Vind jouw ideale ziektekostenverzekering

Welk avontuur ga jij in het buitenland tegemoet? Bekijk onze ziektekostenverzekeringen per situatie:

Waar gaat de reis naartoe?

Onze ziektekostenverzekeringen hebben een complete dekking. Toch is het handig om je te verdiepen in het zorgstelsel van het land waar je heen gaat. Lees nu alles over zorgverzekeringen in:

Verschil ziektekostenverzekering en zorgverzekering buitenland

Bij OOM sluit je een ziektekostenverzekering voor in het buitenland af, geen zorgverzekering. Maar wat is het verschil? Als we het in Nederland hebben over een zorgverzekering, bedoelen we de basisverzekering. Deze verzekering is verplicht voor alle inwoners van Nederland en heeft vaak een beperkte dekking in het buitenland. Bij onze ziektekostenverzekering ben je gedekt voor ziektekosten in het buitenland. Hierbij bepaal je zelf wat je wel en niet vergoed wilt krijgen, door de dekkingen te kiezen die bij jou passen.

Benieuwd waar je met onze buitenlandse ziektekostenverzekering allemaal voor verzekerd bent? Bekijk de vergoedingen per verzekering.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten