Stage in het buitenland verzekering

Stage in het buitenland verzekering

Ben jij klaar voor je stage in het buitenland? Maak nu je voorbereiding compleet met onze stage in het buitenland verzekering. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd voor je ziektekosten.

Goed verzekerd tijdens je stage in het buitenland

Nieuwe culturen ontdekken, mensen ontmoeten en ontzettend veel leren. Je kunt voor je stage in Nederland blijven, maar het buitenland is natuurlijk veel leuker! Als je hiervoor kiest, moet je wel iets meer regelen. Afspraken maken met je stagebedrijf, je reis plannen, een woonruimte regelen. En vergeet de verzekering niet! Met een stage in het buitenland verzekering ben jij tijdens je avontuur verzekerd voor je ziektekosten. Zo kun jij zonder zorgen op pad!

Verzekering stage in het buitenland

Onze stage in het buitenland verzekering? Dat is de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering. Dit zijn de voordelen:

 • Uitgebreide ziektekostendekking
 • SOS-verzekering standaard inbegrepen
 • Mogelijkheid om een schadepakket af te sluiten voor inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen
 • Flexibele looptijd van 1 dag tot 5 jaar
 • Ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent


> Direct aanvragen

Stage in het buitenland en de Nederlandse basisverzekering

Ga je als Nederlandse student stage in het buitenland lopen? Dan kom je in de meeste gevallen niet meer in aanmerking voor de Nederlandse basisverzekering. Bij het CAK check je wat in jouw situatie geldt.

Val je tijdens je stage in het buitenland niet onder de Nederlandse basisverzekering? Dan kun je je met onze stage in het buitenland verzekering tóch goed verzekeren voor ziektekosten. Val je nog wel onder de Nederlandse basisverzekering? Houd er dan rekening mee dat de gezondheidszorg in sommige landen veel duurder is dan in Nederland; de basisverzekering vergoedt nooit meer dan wat je in Nederland zou krijgen. De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering kan dan een goede aanvulling zijn.

Stage in het buitenland verzekering uitbreiden?

Net als in Nederland kun je tijdens je buitenlandse stage met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je aansprakelijk bent voor de schade van een ander, je computer wordt gestolen of wanneer je naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid. Iedere stage in het buitenland is anders en iedere stagiair ook! Wil jij je verzekering uitbreiden? Kies dan voor de aanvullende tandartsverzekering en/of het aanvullende schadepakket. Hiermee ben je verzekerd voor:

 1. Inboedel
  Voor je spullen en andere eigendommen in huis.
 2. Aansprakelijkheid
  Voor als je schade bij (spullen van) anderen veroorzaakt.
 3. Reizen
  Bijvoorbeeld voor je bagage onderweg. Of als je moet terugkeren naar huis bij ernstige ziekte of het overlijden van een 1e- of 2e-graads familielid.
 4. Rechtsbijstand
  Voor juridische conflicten over de grens.
 5. Ongevallen

De tandartsverzekering kun je alleen afsluiten als aanvulling op de ziektekostenverzekering. Het bovenstaande schadepakket kun je ook los afsluiten.

> Stel je verzekering samen

SOS-verzekering stage in het buitenland

Bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is standaard een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Stage in het buitenland verzekering tot 29 jaar

Goed om te weten: de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren tot en met 29 jaar die een stage in het buitenland gaan volgen. Ben je ouder dan 29? Kies dan voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra