Je gaat stage volgen in het buitenland

Bereken je premie 

Goed verzekerd tijdens je stage in het buitenland

Een stage in het buitenland, daar komt heel wat bij kijken. Je plant je reis, regelt woonruimte en maakt afspraken met je stagebedrijf. Natuurlijk wil je ook goed verzekerd zijn tijdens je stage in het buitenland. Dat kan met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering.

 

Verzekering voor stage in het buitenland

Ga je voor een stage naar het buitenland? Dan is er voor jou de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering. De voordelen:

  • Prima verzekering voor ziektekosten; je kunt tandartskosten meeverzekeren.
  • Met het aanvullende schadepakket verzeker je inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen.
  • Je hebt een flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
  • Je bent ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent.

 

Stage in het buitenland en ziektekosten

Ga je als Nederlander in het buitenland stage volgen? Dan kom je in de meeste gevallen niet meer in aanmerking voor de Nederlandse basisverzekering voor ziektekosten. Meer informatie daarover vind je op de site van Zorginstituut Nederland.

Met de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering kun je je toch goed verzekeren voor ziektekosten tijdens je buitenlandse stage.

Val je wel onder de basisverzekering? Houd er dan rekening mee dat de gezondheidszorg in sommige landen veel duurder is dan in Nederland; de basisverzekering vergoedt nooit meer dan wat je in Nederland zou krijgen. De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering kan dan een nuttige aanvulling zijn.

 

Schadepakket buitenlandse stage

Net als in Nederland kun je tijdens je buitenlandse stage met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je aansprakelijk bent voor de schade van een ander, je computer wordt gestolen of wanneer je naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid.

Voor zulke situaties is er het schadepakket van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering met dekking voor inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen. Het schadepakket kan los of als aanvulling op de ziektekostenverzekering worden afgesloten.

 

SOS-verzekering stage in het buitenland

Bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is standaard een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld.

 

Buitenlandverzekering voor stagaires voor 29 jaar

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is voor jongeren tot en met 29 jaar die een stage in het buitenland gaan volgen. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.