Reisverzekering backpacken

Reisverzekering backpacken

Het avontuur roept: jij gaat backpacken! Je rugzak is ingepakt, de route uitgestippeld en het ticket geprint. En je verzekering? Met de reisverzekering backpacken van OOM ben jij goed verzekerd voor ziektekosten en schade.

Reisverzekering backpacken: een goede voorbereiding

Als je gaat backpacken ben je een lange tijd van huis. En dat kan soms spannend zijn! Ook op reis kun je namelijk te maken krijgen met tegenslagen. Bijvoorbeeld als je bagage zoekraakt op het vliegveld. Of wanneer je opeens naar huis moet omdat een huisgenoot of familielid ernstig ziek is. Met onze reisverzekering backpacken ben jij voorbereid op allerlei situaties. Zo voorkom je hoge kosten én ga je met een gerust gevoel op reis. Fijn voor jou, maar ook voor de thuisblijvers.

Voordelen reisverzekering backpacken

Kies je voor onze reisverzekering backpacken? Dan ga je voor de OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering. Alles op een rijtje:

  • Wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent.
  • Flexibel en dagelijks opzegbaar.
  • Stel zelf je ideale verzekering samen.
  • Keuze uit dekkingen voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Korting als je je Nederlandse basisverzekering aanhoudt.

Voor de ziektekostendekking kun je kiezen uit Light, Regular of Comfort. Zo bepaal je zelf of je alleen voor de basis- of compleet verzekerd bent. Ook goed om te weten: de SOS-dekking is standaard inbegrepen in de ziektekostendekking, maar je kunt deze ook los afsluiten. Deze dekking vergoedt je kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

> Stel je verzekering samen

Backpacken: reisverzekering of Nederlandse basisverzekering?

  • Misschien vraag je je af of een reisverzekering voor het backpacken wel nodig is. Is de Nederlandse basisverzekering niet genoeg? Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar en de landen die je bezoekt.

    Val je niet onder de basisverzekering als je gaat backpacken? Dan ben je met de OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De reisverzekering kan ook een aanvulling op de basisverzekering zijn als je in landen gaat backpacken waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

    > Bereken je premie

Aanvullende dekkingen reisverzekering backpacken

Als je je reisverzekering backpacken bij ons afsluit, kun je deze uitbreiden met aanvullende dekkingen. Die geven net dat extra beetje zekerheid! Kies je bijvoorbeeld voor de tandartsverzekering, dan zijn je tandartskosten niet alleen na een ongeval, maar altijd verzekerd. Daarnaast heb je ook nog keuze uit een reis-, annulerings-, inboedel-, rechtsbijstand-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering. Voor iedere backpacker wat wils dus!

Een flexibele backpack verzekering

Weet je nog niet hoe lang je reis gaat duren of staat je route nog niet 100% vast? Met onze reisverzekering backpacken is dat geen probleem. De OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering is namelijk geldig voor maximaal 2 jaar en dagelijks opzegbaar. Bovendien ben je wereldwijd gedekt. Zo kun je nog even doorreizen of juist eerder naar huis. Of spontaan met iemand meereizen die je onderweg hebt ontmoet. Onze verzekering past zich aan op jouw reis, niet andersom.

Weet je nu al dat je langer gaat backpacken dan 2 jaar? Dan kun je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra