Zorgverzekering bij emigreren

Bereken uw premie 

Zorgverzekering emigreren: goed verzekerd in het buitenland

Als u emigreert of lange tijd in het buitenland gaat wonen, dan wilt u natuurlijk net zo goed verzekerd zijn als u in Nederland gewend bent. Dat kan met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Of u nu naar het buitenland gaat om er te wonen, werken of van uw pensioen te genieten.

 

Schade- en ziektekostenverzekering voor emigranten

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een flexibele en complete verzekering voor wie over de grens gaat wonen. De voordelen:

  • U kunt zich naar keuze verzekeren voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Voor de ziektekostenverzekering kunt u kiezen uit drie dekkingen, waaronder de zeer uitgebreide DeLuxe dekking.
  • U kunt kiezen voor een aanvullende tandartsdekking.
  • U bent wereldwijd verzekerd, ook als u tussentijds in Nederland bent.
  • U kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

 

Zorgverzekering en emigreren: hoe zit dat?

Gaat u emigreren of lange tijd in het buitenland wonen? Dan hangt het van uw persoonlijke situatie af of u voor ziektekosten de Nederlandse basisverzekering mag houden. Bijvoorbeeld of u ook gaat werken in het buitenland. Houd er bovendien rekening mee dat voor uw gezinsleden andere regels kunnen gelden dan voor uzelf.

Valt u niet meer onder de basisverzekering als u in het buitenland gaat wonen? Dan kunt u zich met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering toch uitstekend verzekeren voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als u naar een land gaat waar de medische zorg duur is; u krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen.

 

Tandarts en SOS-verzekering buitenland

Tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. U kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Deze verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Vraag de verzekering voor uw emigratie aan?

U denkt er liever niet aan, maar ook als u in het buitenland gaat wonen kunt u met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als uw inboedel wordt gestolen of als u in een juridisch conflict verzeild raakt. En wat als een naast familielid ernstig ziek wordt en u plotseling terug naar Nederland moet? De kosten lopen dan al snel op.

Met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering bepaalt u zelf of u zich voor dit soort situaties wilt verzekeren. U kunt verzekeringen afsluiten voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Zo kunt u met een gerust hart gaan wonen in het buitenland.