Zorgverzekering bij emigreren

Bereken uw premie 

Zorgverzekering emigreren: goed verzekerd in het buitenland

Als u emigreert of lange tijd in het buitenland gaat wonen, dan wilt u natuurlijk net zo goed verzekerd zijn als u in Nederland gewend bent. Dat kan met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Of u nu naar het buitenland gaat om er te wonen, werken of van uw pensioen te genieten.

 

Schade- en ziektekostenverzekering voor emigranten

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een flexibele en complete verzekering voor wie over de grens gaat wonen. 

  • U kunt zich naar keuze verzekeren voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Voor de ziektekostenverzekering kunt u kiezen uit drie dekkingen, waaronder de zeer uitgebreide DeLuxe dekking.
  • U kunt kiezen voor een aanvullende tandartsdekking.
  • U bent wereldwijd verzekerd, ook als u tussentijds in Nederland bent.
  • U kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

 

Zorgverzekering en emigreren: hoe zit dat?

Gaat u emigreren of lange tijd in het buitenland wonen? Dan hangt het van uw persoonlijke situatie af of u voor ziektekosten de Nederlandse basisverzekering mag houden. Bijvoorbeeld of u ook gaat werken in het buitenland. Daarnaast gelden er voor uw gezinsleden soms andere regels dan voor uzelf.

Valt u niet meer onder de basisverzekering als u in het buitenland gaat wonen? Dan kunt u zich met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering toch uitstekend verzekeren voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als u naar een land gaat waar de medische zorg duur is. Want u krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen.

 

Tandarts en SOS-verzekering buitenland

Tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. U kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Deze verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Aanvullende verzekeringen voor uw emigratie

U denkt er liever niet aan, maar ook als u in het buitenland gaat wonen kunt u met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als uw inboedel wordt gestolen of als u in een juridisch conflict verzeild raakt. En wat als een naast familielid ernstig ziek wordt en u plotseling terug naar Nederland moet? De kosten lopen dan al snel op.

Met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering bepaalt u zelf of u zich voor dit soort situaties wilt verzekeren. U kunt verzekeringen afsluiten voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Zo kunt u met een gerust hart gaan wonen in het buitenland.

 

Ziektekostenverzekering in het buitenland

Wij zijn gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die naar het buitenland gaan. Wilt u weten hoe het zit met de gezondheidszorg in het land waar u naar toe gaat? Wij hebben de informatie van een aantal populaire bestemmingen op een rijtje gezet. Misschien staat het land van uw buitenlandavontuur er ook wel bij.

 

Meer weten?

Lees meer over de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Meer weten over de premie? Maak online een proefberekening.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten