Au pair verzekering

Au pair verzekering

Verwelkom je een buitenlandse au pair in huis? Dan moet je volgens de wet een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Met onze au pair verzekering zijn de ziektekosten, tandarts, eventuele schadekosten en nog véél meer voor je au pair goed verzekerd.

Is een au pair verzekering verplicht?

Een buitenlandse au pair komt bij je inwonen - spannend! Een belangrijk onderdeel van de grote voorbereiding, is een verzekering voor je au pair afsluiten. In Nederland is een au pair verzekering namelijk verplicht. In principe zijn buitenlandse au pairs verplicht om voor ziektekosten de Nederlandse basisverzekering af te sluiten. Geldt dat niet voor jouw au pair? Dan kun je hem of haar met de au pair verzekering van OOM toch goed verzekeren voor ziektekosten.

Want, wat als je au pair last krijgt van herhalende klachten? En wat als hij of zij je daardoor niet meer goed kan ondersteunen in huis? Niet alleen erg vervelend voor je au pair, maar ook onhandig voor jou.

Stel je au pair verzekering zelf samen

Iedereen heeft verschillende zorgkosten. Daarom kun je bij OOM je au pair verzekering zelf samenstellen. Zo weet je zeker dat jouw au pair precies verzekerd is voor wat diegene nodig heeft.

Bij de OOM Studying in the Netherlands Insurance is altijd een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt onder andere de kosten voor repatriëring (terugkeer naar land van herkomst) of evacuatie als je au pair ter plaatse niet kan worden behandeld en de behandeling niet kan worden uitgesteld. Wil je je au pair extra verzekeren, bijvoorbeeld voor tandartskosten? Je kunt je au pair verzekering uitbreiden met een ziektekostenverzekering, tandartsverzekering en een schadepakket.


> Stel de verzekering samen

Goed om te weten

Onze au pair verzekering is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar die voor studie, stage of als au pair naar Nederland komen. Valt jouw au pair niet in deze leeftijdsgroep? Kies dan voor de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Waarom je au pair verzekeren bij OOM?

Een au pair verzekering stelt niet alleen je au pair gerust, maar biedt ook een bepaalde zekerheid voor jou. Sluit je je au pair verzekering af bij OOM? Dan profiteer je van veel voordelen:

  • Goed geregelde verzekering voor zorgkosten.
  • Mogelijkheid om je verzekering aan te vullen met een tandartsdekking en een schadepakket.
  • Flexibele looptijd van 1 dag tot 5 jaar.
  • Je au pair is ook verzekerd als hij of zij tussentijds buiten Nederland reist.
  • Is er nood? Onze hulpcentrale staat 24/7 voor je klaar.

Sluit vandaag je au pair verzekering af

Wil je direct aan de slag? Bereken je premie vandaag nog makkelijk en snel online. Als alle gegevens kloppen, kun je direct je au pair verzekering aanvragen. Het kan soms zijn dat we jouw aanvraag accepteren tegen aangepaste voorwaarden.

Nog vragen over je au pair verzekering? We helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra