Uw ouders komen op bezoek

Verzeker uw ouders als zij naar Nederland komen

U krijgt bezoek van uw ouders uit het buitenland. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering kunt u hen verzekeren voor onverwachte medische kosten tijdens hun verblijf in Nederland.

Voorbeeld

Uw ouders wonen in Suriname en willen u graag in Nederland komen bezoeken. Natuurlijk wilt u voorkomen dat zij voor hoge medische kosten komen te staan als zij in Nederland naar de dokter of het ziekenhuis moeten. Daarom wilt u voor uw vader en moeder een verzekering voor onvoorziene medische kosten afsluiten.

Dat kan lastig zijn als uw ouders op leeftijd zijn. Bij veel verzekeraars kan vanaf een bepaalde leeftijd geen verzekering meer worden afgesloten. Voor de OOM Schengen Visitor-verzekering geldt geen leeftijdsgrens.

Afhankelijk van het land van herkomst is voor kort verblijf in Nederland een visum nodig. Dit heet het Schengenvisum. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering zijn uw ouders in Nederland verzekerd voor onverwachte medische kosten en voldoet u aan de eisen van het Schengenvisum.

Direct afsluiten

Voor de OOM Schengen Visitor-verzekering geldt geen medische acceptatie; uw ouders hoeven geen vragen te beantwoorden over hun gezondheid. Zolang zij geen ziekenhuisopname verwachten, mag u ervan uitgaan dat u de verzekering direct kunt afsluiten.

Geen vergoeding voor bestaande klachten

De OOM Schengen Visitor-verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten. Bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been.

Maakt uw vader of moeder kosten voor een kwaal of klacht die al bestond toen u de verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als uw ouder op het moment van afsluiten (nog) niet van de kwaal of klacht wist.

U kunt aansprakelijkheid meeverzekeren. U krijgt dan de kosten vergoed als uw ouders in Nederland schade veroorzaken en daarvoor aansprakelijk zijn.

Wilt u een uitgebreidere medische dekking voor uw ouders? Bekijk dan de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!