U gaat op reis in Nederland

Bereken uw premie 

Ziektekostenverzekering voor reizigers

U bent op reis in Nederland. Bijvoorbeeld voor uw vakantie, omdat u op doorreis bent of familie bezoekt. Natuurlijk wilt u dan goed verzekerd zijn voor onverwachte medische kosten. Dat kan met de OOM Schengen Visitor-verzekering.

 

Goed verzekerd op reis in Nederland

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een beperkte ziektekostenverzekering voor als u op reis bent in Nederland. De voordelen:

  • U kunt de verzekering direct afsluiten.
  • Voor de verzekering geldt geen medische acceptatie.
  • Premie vanaf € 1,90 per dag, afhankelijk van uw leeftijd.
  • Medische kosten zijn tot € 500.000,- gedekt.
  • U kunt aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.

 

Verzekering voor onverwachte medische kosten

Als u op reis bent in Nederland, wilt u natuurlijk genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft: de historische steden, indrukwekkende musea, unieke polderlandschappen en het gevarieerde uitgaansleven.

Misschien denkt u er liever niet aan, maar ook op reis in Nederland kunt u ziek worden of een ongeluk krijgen. De OOM Schengen Visitor-verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been.

 

Geen medische acceptatie; bestaande klachten uitgesloten

Voor deze verzekering geldt geen medische acceptatie; u hoeft vooraf geen vragen te beantwoorden over uw gezondheid.

Maakt u tijdens uw reis in Nederland medische kosten voor een kwaal of klacht die u al had toen u de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als u op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat u de kwaal of klacht had.

Wilt een uitgebreidere dekking voor uw reis in Nederland? Dan past de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien beter bij u.

 

Uw verzekering en het Schengenvisum

Bent u op reis, met vakantie of op doorreis in Nederland en vraagt u een Schengenvisum aan? Dan moet u aantonen dat u in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering voldoet u aan deze eis.

Heeft u in uw land van herkomst al een ziektekostenverzekering die ook in Nederland geldt? Houd er dan rekening mee dat de medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in uw land van herkomst. U kunt tijdens uw reis in Nederland voor hoge kosten komen te staan als u onvoldoende verzekerd bent. In dat geval kan de OOM Schengen Visitor-verzekering een aanvulling zijn op uw ziektekostenverzekering. 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten