Verzekering voor een stage in Nederland

Verzekering voor een stage in Nederland

Je hebt veel geleerd, en nu mag je dat tijdens je stage eindelijk in de praktijk brengen! Als kers op de taart ga je dat ook nog doen in Nederland. Met de Verzekering stage Nederland ben je tijdens je verblijf verzekerd voor ziektekosten en meer.

 

Je hebt veel geleerd, en nu mag je dat tijdens je stage eindelijk in de praktijk brengen! Als kers op de taart ga je dat ook nog doen in Nederland. Met de Verzekering stage Nederland ben je tijdens je verblijf verzekerd voor ziektekosten en meer.

 

Je komt stage lopen in Nederland als buitenlander

Wat ga jij een spannend avontuur aan! Misschien is het wel de eerste keer dat je (een langere) stage gaat lopen, en dan óók nog eens in een ander land. Je stageperiode wordt er in ieder geval eentje om nooit te vergeten. Maar ook een waarin je je niet druk wilt maken om financiële risico’s, bijvoorbeeld als je ziek wordt. Daar helpen wij je graag bij.

Bij ons kun je de OOM Studying in the Netherlands-verzekering afsluiten. Dat is een Verzekering stage Nederland waarmee je nét zo goed verzekerd bent als thuis. Voor je ziektekosten, maar bijvoorbeeld ook voor schadekosten.

Goed om te weten: deze verzekering is voor stagiairs tot en met 29 jaar. Val je niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.

Waarom de Verzekering stage Nederland van OOM?

Als je gaat stage lopen in Nederland als buitenlander, heb je een verplichte verzekering voor ziektekosten nodig. Het kan zijn dat je tijdens je stage in Nederland onder de Nederlandse basisverzekering valt. Dat is het geval als je een stagevergoeding krijgt die hoger is dan het minimumloon én als je in Nederland sociale premies afdraagt.

Val je niet onder de basisverzekering? En is de ziektekostenverzekering in jouw land van herkomst ook niet geldig in Nederland? Dan moet je een andere ziektekostenverzekering afsluiten, zoals de OOM Studying in the Netherlands-verzekering.

De Verzekering stage Nederland in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de Verzekering stage Nederland:

 • Verzekering als je voor stage naar Nederland gaat
 • Voor stagiairs van 15 t/m 29 jaar
 • Bepaal zelf welke verzekeringen je kiest: ziektekosten, tandarts en/of schadepakket
 • Flexibele looptijd van 1 dag tot 5 jaar
 • Ook verzekerd als je tussentijds buiten Nederland bent

> Stel je verzekering samen

Wat vergoedt de Verzekering stage Nederland?

Ziektekostenverzekering


Met de ziektekostenverzekering profiteer je onder andere van:

 • Keuze tussen standaard dekking of uitgebreide dekking
 • Eigen risico naar keuze van € 0 of € 150
 • Reguliere tandartskosten verzekerd tot € 450 (tot en met 17 jaar).

Schadepakket

Dit is een schadepakket met dekking voor onder andere:

 • inboedel (tot € 5.000)
 • aansprakelijkheid (tot € 1.250.000, geen dekking voor schade aan zaken die je bijvoorbeeld huurt of leaset)
 • reizen (eigen risico € 125 bij diefstal, verlies of beschadiging van bagage)

Ben je benieuwd naar wat je allemaal precies vergoed krijgt? Bekijk dan ons dekkingsoverzicht of de polisvoorwaarden (pdf).

Vraag je Verzekering stage Nederland nu aan

Klaar om stage te lopen in Nederland? Regel je verzekering vandaag en kijk zonder zorgen uit naar je grote avontuur. Bereken je premie en ontdek wat je Verzekering stage Nederland kost. Is alles in orde? Vraag je verzekering dan direct online aan.

Wil je meer weten over Verzekering stage Nederland? Of heb je andere vragen over stage lopen in Nederland als buitenlander? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra