U gaat emigreren naar Nederland

U gaat emigreren naar Nederland

Emigreren naar Nederland: ziektekostenverzekering

Emigreert u naar Nederland om hier te komen wonen of werken? Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u goed verzekerd voor ziektekosten, ook als u zich nog niet kunt verzekeren op de Nederlandse basisverzekering.

Verzekering voor emigranten

De OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering is een ziektekostenverzekering voor emigranten die zich nog niet kunnen verzekeren op de Nederlandse basisverzekering. De voordelen:

  • Uitgebreide ziektekostendekking, onder andere huisarts, specialistische zorg en ziekenhuisopname.
    Uw verzekering voldoet aan de eisen van de Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV).
  • De verzekering heeft een aantrekkelijke premie vanaf € 96,- per maand.
  • U kunt reguliere tandartskosten en aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.

Goed voorbereid emigreren naar Nederland

U komt naar Nederland om hier een nieuw leven op te bouwen. Daar komt heel wat bij kijken. Zoals een goede verzekering voor ziektekosten.

Meestal heeft u eerst een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) nodig. Dat is een visum waarmee u Nederland binnen kunt komen.

Als u met een MVV naar Nederland komt, dan kunt u zich nog niet verzekeren op de Nederlandse basisverzekering. Dat is een wettelijk verplichte zorgverzekering voor wie in Nederland woont of werkt. Wel moet u bij uw visumaanvraag kunnen aantonen dat u in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten.

Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u goed verzekerd voor ziektekosten en voldoet u aan de eisen van het MVV-visum.

Nederlandse tandarts- en aansprakelijkheidsverzekering

U kunt aanvullende verzekeringen afsluiten voor tandartskosten en aansprakelijkheid.

De ziektekostenverzekering dekt tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-. De aanvullende OOM Tandarts-dekking vergoedt noodzakelijke tandartskosten (tot € 350,-) die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Ook in Nederland kunt u in situaties belanden waarbij u aansprakelijk wordt gesteld voor schade. Hiervoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. U bent dan tot € 1.250.000,- verzekerd voor schade die u veroorzaakt aan personen of zaken in Nederland.

Belangrijk bij verzekering voor emigratie Nederland

Voor het afsluiten van de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering moet de aanvrager de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands correspondentieadres hebben. Uiteraard mag de verzekerde wel een buitenlandse nationaliteit hebben.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra