Medische verzekering buitenland

Medische verzekering buitenland

Zoek je een medische verzekering voor in het buitenland? Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering ben je goed verzekerd voor ziektekosten over de grens.

Waarom medische verzekering buitenland

Ga je naar het buitenland en val je voor ziektekosten niet meer onder de basisverzekering? Dan heb je een medische verzekering nodig, zoals de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Als je wel onder de basisverzekering valt, is de verzekering een goede aanvulling als je naar landen gaat waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering namelijk nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

Voordelen medische verzekering buitenland

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een uitgebreide dekking. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Wereldwijd verzekerd, ook tussentijds in Nederland
  • Korting als je je basisverzekering aanhoudt
  • Inclusief Engelstalige Covid-19 verklaring


>Meer informatie

Stel zelf je medische verzekering buitenland samen

Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering bepaal je zelf hoe uitgebreid je verzekerd bent. Om te beginnen heb je keuze uit drie verschillende dekkingen op de ziektekostenverzekering: Light, Regular en Comfort. Deze kan je uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.


>Stel nu je verzekering samen

Tandarts en SOS-verzekering buitenland

Bij de medische verzekering zijn tandheelkundige kosten na een ongeval (tot maximaal € 475) meeverzekerd. Voor extra zekerheid kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

De SOS-verzekering is standaard inbegrepen. Die vergoedt de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als ze je ter plaatse niet kunnen behandelen én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Je kunt deze ook los afsluiten, in plaats van de complete medische verzekering buitenland.

Medische verzekering met Engelstalige Covid19-verklaring

Als je kiest voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering, zijn medische kosten in verband met het coronavirus gedekt. Wel zo fijn in deze tijd! Verder krijg je bij de verzekering ook een Engelstalige verzekeringsverklaring. Handig als je naar een land reist waar dit vereist is, zoals bijvoorbeeld Thailand.

Medische verzekering buitenland tot 2 jaar

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van 1 dag tot maximaal 2 jaar. Je kunt deze medische verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Weet je nu al dat je langer dan 2 jaar in het buitenland blijft? Kies dan voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra