U gaat reizen in het buitenland

Bereken uw premie 

Verzekering voor uw vakantie of wereldreis

Bijna is het dan zover: uw wereldreis of droomvakantie in het buitenland gaat beginnen! Zorgeloos reizen in het buitenland begint met een goede verzekering. Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kunt u zich verzekeren voor ziektekosten en schade tijdens uw buitenlandse reis.

 

Goed verzekerd in het buitenland

Gaat u langere tijd reizen in het buitenland, bijvoorbeeld voor vakantie of een wereldreis? Dan is de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering er voor u. De voordelen:

Complete verzekering; naar keuze dekking voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

  • Voor de ziektekostenverzekering kunt u kiezen uit Light, Regular of Comfort dekking.
  • U bent wereldwijd verzekerd, ook als u tussentijds in Nederland bent.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen in de ziektekostenverzekering.
  • U krijgt korting op de ziektekostenverzekering als u de basisverzekering moet aanhouden.

 

Reizen in het buitenland en ziektekosten

Als u voor een lange vakantie of wereldreis naar het buitenland gaat, dan bepaalt uw persoonlijke situatie of u voor ziektekosten de basisverzekering moet aanhouden.

Valt u tijdens uw reis in het buitenland niet onder de basisverzekering? Dan bent u met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als u naar landen gaat waar de medische zorg duur is; u krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen.

U kunt tandartskosten tijdens uw buitenlandse vakantie of wereldreis meeverzekeren. Bij de ziektekostenverzekering is standaard een SOS-verzekering inbegrepen. Deze verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Overige verzekeringen voor reizen in het buitenland

Net als in Nederland kunt u tijdens uw vakantie of wereldreis met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als uw bagage wordt gestolen of als u aansprakelijk bent voor de schade van een ander. En wat als een naast familielid ernstig ziek wordt of overlijdt en u wilt zo snel mogelijk terug naar huis?

Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering bepaalt u zelf of u zich tijdens uw reis in het buitenland voor dit soort situaties wilt verzekeren. U kunt bijvoorbeeld een reis-, annulerings- of aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 

Voor buitenlandse reizen tot twee jaar

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. U kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Weet u nu al dat uw buitenlandse vakantie of wereldreis langer duurt dan twee jaar? Dan kunt u beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.