Cultureel/artistiek

Verzeker uw culturele of artistieke object

Culturele en artistieke objecten zijn in de regel niet eenvoudig te verzekeren voor schade door bijvoorbeeld brand, inbraak en vandalisme. Bijvoorbeeld omdat zij op een afgelegen of 's nachts verlaten locatie liggen, vanwege de aanwezigheid van kostbare materialen of gereedschappen of omdat er weinig toezicht is. 

Reguliere verzekeraars zijn doorgaans terughoudend als het om het verzekeren van culturele en artistieke objecten gaat. Het kan zijn dat u ingrijpende en dure preventieve maatregelen moet nemen om uw object te kunnen verzekeren. Of zelfs dat u helemaal geen verzekering kunt afsluiten.

Wat OOM Verzekeringen voor u kan betekenen

Wij zijn specialist op het gebied van niet alledaagse risico's. Dus ook voor het verzekeren van culturele of artistieke object kunt u bij ons terecht. Wij verzekeren onder andere: 

De meest uiteenlopende culturele en artistieke objecten verzekert u met de OOM Combinatiepolis.

  • Stel zelf uw gewenste verzekering samen
  • Kies uit de basisdekkingen Brand, Inbraak en Vandalisme plus elf aanvullende dekkingen
  • Profiteer van een aantrekkelijke korting als u meerdere dekkingen afsluit
  • Ook vandalisme zonder wederrechtelijk binnendringen valt onder de dekking als vandalisme is meeverzekerd
  • Het maximaal verzekerde bedrag is € 2.300.000,-
  • Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Combinatiepolis online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Combinatiepolis, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

Meer informatie Premie berekenen