Ambulancevervoer

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een medische verzekering voor als u tijdelijk in Nederland verblijft. De verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten.

Wij vergoeden de kosten van ambulancevervoer als er sprake is van medische noodzaak, u niet zelfstandig naar het ziekenhuis kunt én het vervoer over de weg plaatsvindt.

Moet u met een ambulance naar het ziekenhuis vanwege een kwaal of klacht die u al had op het moment dat u de verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als u op het moment van afsluiten nog niet wist dat u deze kwaal of klacht had.

Voor de OOM Schengen Visitor-verzekering geldt een eigen risico. Maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf. Het eigen risico per verzekerde periode is:

  • € 50,- als u jonger bent dan 70 jaar;
  • € 100,- als u tussen de 70 en 79 jaar bent;
  • € 200,- als u 80 jaar of ouder bent.

U bent 72 jaar. U wordt op een zebrapad geschept door een auto, valt op straat en raakt buiten bewustzijn. Een ambulance vervoert u naar het ziekenhuis. De rit kost € 700,-. U heeft een eigen risico van € 100,-. U krijgt € 600,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering of de Studeren in Nederland-verzekering.