Expatverzekering

Expatverzekering

Ga je als expat naar het buitenland? Dan is het belangrijk dat je je goed verzekert. Verzekeringen zoals wij die in Nederland kennen, zijn daar namelijk niet zo vanzelfsprekend. Met onze expatverzekeringen begin je met een gerust hart aan je avontuur!

Ga je als expat naar het buitenland? Dan is het belangrijk dat je je goed verzekert. Verzekeringen zoals wij die in Nederland kennen, zijn daar namelijk niet zo vanzelfsprekend. Met onze expatverzekeringen begin je met een gerust hart aan je avontuur!

Waarom een expatverzekering?

Als je als expat naar het buitenland gaat, dan kan het zijn dat je geen recht meer hebt op een Nederlandse basisverzekering. Bijvoorbeeld omdat je belasting in het buitenland afdraagt of je bent uitgeschreven in Nederland. Ook als je je basisverzekering wel kan aanhouden, geeft deze vaak niet genoeg dekking in het buitenland.

Sommige landen hebben geen zorgstelsel zoals wij die in Nederland kennen of de dekkingen zijn niet voldoende. Met de expatverzekeringen van OOM ben je goed verzekerd tegen onvoorziene (medische) kosten in het buitenland of wanneer je tussentijds in Nederland bent.

 

Meer weten over uitschrijven en je verzekering?

Benieuwd hoe het precies zit met je verzekering als je emigreert en je uitschrijft in Nederland? In deze blog vertellen we je meer! Lees de blog

Contact

Wil je liever een van onze medewerkers spreken? Neem dan gerust contact met ons op via  +31 (0)70 353 21 00 of mail naar info@oomverzekeringen.nl. Ons team staat voor je klaar.

Voordelen OOM Expatverzekering

Bij OOM vind je een expatverzekering die past bij jouw situatie:

Verzekering voor 2 jaar of voor onbepaalde tijd
Wereldwijde dekking, ook tussentijds in Nederland
Nederlandse hulpcentrale die 24/7 voor je klaar staat
Vergoeding voor wat behandeling kost in het land zelf (zelfs als dit hoger is dan in Nederland)

 

Dekkingen voor de ideale expatverzekering

Als expat kun je bij OOM kiezen uit 2 verschillende expatverzekeringen. De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering en de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. Met beide verzekeringen ben je goed verzekerd voor ziektekosten in het buitenland

 

OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering

✔ Dekking tot maximaal 2 jaar 
✔ Dagelijks opzegbaar
✔ Keuze uit 3 dekkingen: Light, Regular en Comfort
✔ Specialistische zorg, ambulancevervoer en ziekenhuisopname
✔ Fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie, chiropractie en psychotherapie

OOM Wonen in het Buitenland-verzekering

✔ Dekking voor onbepaalde tijd
✔ Dagelijks opzegbaar
✔ Keuze uit 3 dekkingen: Regular, Comfort en DeLuxe
✔ Specialistische zorg, ambulancevervoer en ziekenhuisopname
✔ Fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie, chiropractie en psychotherapie
✔ Keuze voor uitgebreide zwangerschap, bevalling en kraamzorg 

Mooi meegenomen: bij deze verzekeringen is de SOS-verzekering inbegrepen! Deze verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je ter plekke niet kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

 

Expatverzekering en zwangerschap

Misschien vertrek jij niet alleen naar het buitenland, maar neem jij je hele gezin mee. Dan is het wel zo fijn dat je daar ook de mogelijkheid hebt tot een eventuele gezinsuitbreiding. Met de expatverzekering van OOM hoef je je daar geen zorgen over te maken. Bij ons is het onder bepaalde voorwaarden namelijk mogelijk om je zwangerschaps- en bevallingskosten te verzekeren. Kies dan de OOM Wonen in het Buitenland ziektekostenverzekering met Comfort of DeLuxe dekking. 

In de eerste 9 maanden is het dan wel nodig om je partner en eventuele kinderen mee te verzekeren. Daarnaast is de dekking voor de zwangerschap, bevalling en kraamzorg beperkt tot € 2.500 op onze Comfort dekking en € 6.000 op onze DeLuxe dekking. 

Ben je al meer dan 9 maanden bij ons verzekerd met de ziektekostenverzekering Comfort of DeLuxe? Je familieleden hoeven dan niet aangemeld te zijn en er geldt ook geen maximumvergoeding meer. Je kraamzorg declareer je dan ook makkelijk online.

 

Zo werkt het zorgstelsel in jouw nieuwe thuisland

Van de Verenigde Staten tot Singapore en van Australië tot Curaçao. Overal werkt de zorg anders. Wij vertellen je graag meer over het zorgstelsel in jouw nieuwe thuisland. Zo weet jij precies wat voor expatverzekering je nodig hebt.

Verenigde Staten

De zorgkosten in de VS liggen veel hoger dan in Nederland. Zorg dus voor een goede ziektekostenverzekering hebt. In elke staat kunnen de zorgkosten verschillen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren over de situatie in de staat waar je naartoe gaat. 

Singapore

Singapore heeft een publiek zorgstelsel. Alleen voor de lokale bevolking gelden er andere regels en tarieven dan voor buitenlanders. Ga je als expat werken in Singapore, dan kun je geen gebruik maken van dit zorgstelsel.

Australië

Australië heeft een publiek zorgstelsel: Medicare. Dit wordt gefinancierd door de overheid. Inwoners betalen via een belastingtoeslag. Medicare heeft een beperkte dekking en geldt niet in alle landen.

Veelgestelde vragen over expatverzekering

Meer informatie nodig? Kies welke situatie op jou van toepassing is en bekijk de veelgestelde vragen.

Ik houd mijn Nederlandse basisverzekering
Mijn Nederlandse basisverzekering stopt

Klaar om jouw expatverzekering af te sluiten?

Ga je maximaal 2 jaar werken in het buitenland?

Laat het avontuur maar beginnen. Kies dan voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. 

> Bereken premie Tijdelijk in het Buitenland-verzekering

Wil je langer dan 2 jaar in het buitenland werken? Of weet je niet zo goed hoelang je blijft?

Kies dan voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Hiermee ben je namelijk voor onbepaalde tijd verzekerd. 

> Bereken premie Wonen in het buitenland-verzekering