Expat verzekering

Expat verzekering

Ga je werken in het buitenland, bijvoorbeeld als expat of grensarbeider? De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is dé verzekering voor expats. Hiermee ben je goed verzekerd voor ziektekosten, schade en meer. 

Complete expat verzekering

Onze OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is de ideale expat verzekering, met een complete dekking. Ook als je niet in aanmerking komt voor de basisverzekering in het land waar je heengaat.

De voordelen:

 • Wereldwijd verzekerd
 • Ook geldig als je tussendoor in Nederland bent
 • Korting op ziektekostendekking als je je basisverzekering in Nederland aanhoudt

Stel zelf jouw expat verzekering samen

Bij onze expat verzekering verzeker je alleen wat jij nodig hebt. Dit zijn de dekkingen waar je uit kunt kiezen:

 • Ziektekosten
 • Tandarts
 • SOS (is al inbegrepen als je kiest voor ziektekosten)
 • Reizen
 • Annulering
 • Inboedel
 • Aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand
 • Ongevallen

SOS-dekking

Kies jij bij je expat verzekering voor de SOS-dekking? Dan ben je verzekerd voor medische repatriëring. Dat werkt als volgt. Kun je vanwege medische redenen niet zelf meer reizen, is de behandeling niet mogelijk in het land waar je bent en kan de behandeling niet uitgesteld worden? Dan word je gebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, een ziekenhuis in je land van herkomst of het land waar je woont. En je denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar als je overlijdt, ben je met de SOS-dekking ook verzekerd voor het vervoer van je stoffelijk overschot.

Kies je voor de ziektekostendekking? Dan is de SOS-verzekering gratis inbegrepen.

Tandartsdekking

Als je bij je expat verzekering kiest voor de ziektekostendekking, zijn tandheelkundige kosten na een ongeval (tot een maximum) meeverzekerd. Als je wilt, kun je een aanvullende dekking afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Overige dekkingen expat verzekering

Naast de dekking voor ziektekosten, SOS en tandarts, kun je ook dekkingen afsluiten voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen. Zo ben je voorbereid op alle tegenslagen als je als expat of grensarbeider aan het werk gaat.

Waarom een expat verzekering?

Waarom zou je een expat verzekering afsluiten als je al een Nederlandse verzekering hebt? Als je als expat naar het buitenland gaat, draag je waarschijnlijk sociale premies af in het land waar je werkt. Daardoor kun je je ziektekosten niet via je Nederlandse basisverzekering verzekeren. En woon je nog wel in Nederland, maar werk je in het buitenland? Dan heb je in de meeste gevallen ook geen recht op de basisverzekering. In dat geval ben je met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten.

Heb je nog wel recht op een Nederlandse basisverzekering? Dan is onze expat verzekering een goede aanvulling als je naar een land gaat waar de medische zorg duur is. Je krijgt op je basisverzekering namelijk alleen de vergoeding die je in Nederland zou krijgen.

Goed om te weten: er zijn uitzonderingen op deze regels. Bovendien kun je er niet vanuit gaan dat wat voor jou geldt ook automatisch voor je gezinsleden geldt. Check het dus voor de zekerheid op de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Langer dan 2 jaar werken in het buitenland?

Zoals de naam al zegt, is de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor als je tijdelijk in het buitenland werkt. Deze expat verzekering heeft een flexibele looptijd tot maximaal 2 jaar. Weet je nu al dat je langer dan 2 jaar in het buitenland gaat werken? Kies dan voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.