Expat verzekering

Bereken uw premie 

Verzekering voor expats en grensarbeiders

Gaat u werken in het buitenland, bijvoorbeeld als expat of grensarbeider? Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering bent u in het buitenland goed verzekerd voor ziektekosten, ook als u niet in aanmerking komt voor de basisverzekering. U kunt bovendien kiezen uit verschillende schadeverzekeringen.

 

Goed verzekerd werken in het buitenland

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is bedoeld voor expats en grensarbeiders die gaan werken in het buitenland. De voordelen:

  • Complete verzekering; naar keuze dekking voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Voor de ziektekostenverzekering kunt u kiezen uit Light, Regular of Comfort dekking.
  • U bent wereldwijd verzekerd, ook als u tussentijds in Nederland bent.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen in de ziektekostenverzekering.
  • U krijgt korting op de ziektekostenverzekering als u de basisverzekering moet aanhouden.

 

Werken in het buitenland en ziektekosten

Gaat u als expat naar het buitenland? Dan draagt u waarschijnlijk sociale premies af in het land waar u werkt. U kunt zich dan niet verzekeren voor ziektekosten op de basisverzekering. Bent u grensarbeider, anders gezegd woont u in Nederland en werkt u in het buitenland? Dan hebt u in de meeste gevallen geen recht op de basisverzekering.

Houd er rekening mee dat er uitzonderingen zijn op deze regels. U kunt er bovendien niet vanuit gaan dat wat voor u geldt ook op uw gezinsleden van toepassing is. Meer informatie vindt u op de site van Zorgverzekeraars Nederland.

Valt u als expat of grensarbeider niet onder de basisverzekering? Dan bent u met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als u naar landen gaat waar de medische zorg duur is; u krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen.

 

Tandarts en SOS-verzekering

Tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. Expats en grensarbeiders kunnen een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Deze verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Overige verzekeringen voor werken in het buitenland

Als u gaat werken in het buitenland, kunt u met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld door een juridisch geschil waarin u verzeild raakt of als u aansprakelijk bent voor de schade van een ander.

Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering bepaalt u als expat of grensarbeider zelf of u zich voor dit soort situaties wilt verzekeren. U kunt verzekeringen afsluiten voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

 

Voor werken in het buitenland tot twee jaar

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. U kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Weet u nu al dat u langer dan twee jaar in het buitenland zal werken? Dan kunt u beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

 

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten