Zorgverzekering in de Verenigde Staten van Amerika

Meer informatie 

Zorgverzekering in de Verenigde Staten van Amerika

Ga je voor langere tijd naar de Verenigde Staten van Amerika (VS)? Lees hier hoe het zit met het Amerikaanse zorgstelsel en hoe je als buitenlander verzekerd kunt zijn voor ziektekosten.

Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en veranderen af en toe. Het kan dus zijn dat de informatie niet helemaal actueel en volledig is. Daarom raden wij je aan om altijd te informeren welke regels voor jou van toepassing zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de Amerikaanse overheid.

Hoe is de zorg in de VS geregeld?

De gezondheidszorg in de VS is ingewikkeld. Er zijn regels die gelden voor de hele VS, maar de staten hebben ook hun eigen regels. Er is niet één publiek zorgstelsel voor alle Amerikanen. De kosten van zorginstellingen lopen erg uiteen en gezondheidszorg is over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland.

De meeste Amerikanen hebben via hun werkgever een ziektekostenverzekering bij een verzekeringsmaatschappij. De werkgever betaalt (het grootste deel van) de verzekeringspremie. Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt zelf wat er wel en niet onder de dekking van de verzekering valt en de premies zijn hoog. Je moet vaak een hoge eigen bijdrage betalen per behandeling.

Amerikanen met een laag inkomen en andere kwetsbare groepen zijn verzekerd via Medicaid, een hulpverleningsprogramma van de overheid.

De regering Trump heeft de wet gedeeltelijk teruggedraaid. Sinds 2019 krijgen inwoners van de VS zonder ziektekostenverzekering geen boete meer. In sommige staten moeten mensen zonder ziektekostenverzekering meer belasting betalen.

Hoe kun je als buitenlander in de VS verzekerd zijn?

Als je naar de VS gaat om te werken, kun je vaak een ziektekostenverzekering afsluiten via je werkgever. Maar je kunt je ook verzekeren via een lokale verzekeraar in de VS of via een internationale verzekeraar, zoals OOM Verzekeringen.

Belangrijk om te weten

  • De zorgkosten in de VS liggen veel hoger dan in Nederland. Als je geen goede ziektekostenverzekering hebt, kun je voor zeer hoge kosten komen te staan.
  • Elke staat heeft eigen regelingen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren over de situatie in de staat waar je naar toe gaat.

Wat valt er onder de Nederlandse basisverzekering?

Het hangt van je persoonlijke situatie af of je verplicht bent om je Nederlandse basisverzekering aan te houden tijdens je verblijf in de VS. 

De Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Het kan dus zijn dat je een groot deel van de kosten zelf moet betalen als je in een land verblijft waar de medische zorg duur is, zoals de VS.

Repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vanwege een ziekte of ongeval valt niet onder de dekking van de Nederlandse basisverzekering.

Welke oplossing biedt OOM Verzekeringen?

OOM Verzekeringen is er voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn. Dus ook voor jouw buitenlandavontuur in de VS hebben wij een oplossing.

Wij zijn specialist op het gebied van ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die naar het buitenland gaan. Onze ziektekostenverzekeringen bieden uitkomst als je niet meer in aanmerking komt voor de Nederlandse basisverzekering. Of als aanvulling, bijvoorbeeld voor kosten die niet onder de Nederlandse basisverzekering vallen. 

De voordelen van een OOM ziektekostenverzekering

  • Kies zelf je looptijd.
  • Kies zelf hoe uitgebreid je ziektekostenverzekering moet zijn.
  • De Nederlandstalige alarmcentrale staat 24/7 voor je klaar.
  • Als je ook de Nederlandse basisverzekering hebt, krijg je een mooie korting.
  • We hebben ook verschillende andere verzekeringen, zoals een inboedel-, ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering.

 

Wil je meer weten over onze verzekeringen of ben je benieuwd naar de premie? Lees dan hier verder.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het zorgstelsel in de VS op de site van de Amerikaanse overheid.

 

OOM Verzekeringen. Voor mensen met ongewone verhalen, die gewoon goed verzekerd willen zijn.

 

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

De reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,7
519 beoordelingen