Alles over werken in het buitenland

Alles over werken in het buitenland

Geweldig, je gaat werken in het buitenland! Van een bruisende baan in een wereldstad tot een werkplek in de natuur: jouw avontuur wacht. Op deze pagina helpen we je graag met tips, checklists en antwoorden. Zo ga jij goed voorbereid op pad! 

Geweldig, je gaat werken in het buitenland! Van een bruisende baan in een wereldstad tot een werkplek in de natuur: jouw avontuur wacht. Op deze pagina helpen we je graag met tips, checklists en antwoorden. Zo ga jij goed voorbereid op pad! 

Moet je jezelf verzekeren als je gaat werken in het buitenland?

Soms is het inderdaad verplicht om een alternatieve zorgverzekering af te sluiten. De Nederlandse basisverzekering is namelijk niet altijd genoeg in het buitenland. Als je over de grens werkt, draag je waarschijnlijk belasting af in het land waar je werkt. Je betaalt dan geen belasting meer in Nederland. In zulke gevallen kan je recht op de Nederlandse basisverzekering komen te vervallen. Dit is waar buitenlandverzekeringen zoals die van OOM van pas komen!

Goed om te weten: zelfs als je wel onder de Nederlandse basisverzekering valt, kan onze verzekering handig zijn. Vooral als je naar landen gaat waar de medische kosten hoog zijn. De basisverzekering vergoedt namelijk nooit meer dan wat de behandeling in Nederland zou kosten.

 

Checklist: bereid jezelf voor op werken in het buitenland

Met een snelle laptop en een goede router kom je als expat een heel eind, maar bij een soepele emigratie komt nét wat meer kijken. Van een veiligheidsbuffer voor onvoorziene kosten tot de scholing van je kinderen: dit zijn de belangrijkste dingen die je nog wilt regelen voor je je koffers pakt. 

> Bekijk 5 tips voordat je gaat werken in het buitenland 

Contact

Wil je liever een van onze medewerkers spreken? Neem dan gerust contact met ons op via  +31 (0)70 353 21 00 of mail naar info@oomverzekeringen.nl. Ons team staat voor je klaar.

Werken in het buitenland? Wij zijn de expert!

Aangenaam, wij zijn OOM. Al sinds 1940 staan wij klaar voor mensen met bijzondere verhalen. Van studenten en digital nomads die de hele wereld overgaan, tot expats, die (tijdelijk) werken in het buitenland. En dat doen we op onze eigen manier: met de juiste verzekering, persoonlijke service en een eindeloze passie voor jouw avontuur. 

Gaat niet alles volgens plan? Dan kun je terugvallen op onze verzekeringen. Wij staan voor je klaar, waar je ook bent.

Goed verzekerd, geen gedoe

Onze klanten bevinden zich over de hele wereld. En elke bestemming heeft eigen uitdagingen. Om deze beter in te schatten, bezoeken we zoveel mogelijk plekken zelf. Zo heb je écht iets aan je verzekering.

Wereldwijd Hollandse zekerheid

Als je ziek wordt of medische hulp nodig hebt, wil je het liefst de zorg die je gewend bent van thuis. Wij brengen die Hollandse zekerheid rechtstreeks naar je toe. 

24/7 bereikbaar

Waar op de wereld je ook bent, en wat er ook aan de hand is, wij staan altijd voor je klaar. Betrokken en persoonlijk. Bij hoge nood, maar ook als snelle hulp. Elke dag en nacht van de week.

Andere avonturiers over werken in het buitenland

Nederland is maar een piepklein onderdeel van de wereld. Toch zijn we in alle uithoeken van de wereld te vinden! In onze podcast Thuis in het buitenland delen Nederlanders die wonen of werken in het buitenland hun verhaal. 

In deze editie: het avontuur van Floris in Hong Kong.

De ideale verzekering voor jouw werk in het buitenland

Bij OOM begrijpen we dat werken in het buitenland voor iedereen anders is. Of je nu lang of kort blijft, meer of minder zekerheid nodig hebt: wij hebben altijd een passende verzekering voor je.

Ga je tijdelijk werken in het buitenland?

Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering ben je maximaal 2 jaar verzekerd voor je ziektekosten en kun je je aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld reis, inboedel of aansprakelijkheid. Ben je tussendoor in Nederland? Dan loopt de verzekering gewoon door en ben je ook daar gedekt. 

Bekijk deze verzekering >

Wil je langer dan 2 jaar in het buitenland werken? Of weet je niet zo goed hoelang je blijft?

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is dan ideaal voor jou. Hiermee ben je namelijk voor onbepaalde tijd verzekerd. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.

Bekijk deze verzekering >