Repatriëring en evacuatie

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een medische verzekering voor als u tijdelijk in Nederland verblijft. De verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten.

Uw verzekering is geldig in Europa, de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, Algerije, Israël, Libanon, Marokko, Palestina, Syrië, Tunesië en Turkije. Verblijft u tijdelijk in een van deze gebieden of landen? Dan krijgt u de kosten van repatriëring (terugkeer naar uw land van herkomst) of evacuatie vergoed als:

  • medische behandeling in het land waar u verblijft niet mogelijk is;
  • de behandeling niet kan worden uitgesteld;
  • u vooraf toestemming heeft gekregen van onze medische adviseur.

De verzekering geldt niet in uw land van herkomst.

U krijgt (tot maximaal € 30.000,-) de kosten vergoed van:

  • ziekenvervoer;
  • ambulancevliegtuig als dit uw leven redt of invaliditeit voorkomt en/of vermindert;
  • begeleiding als dit medisch noodzakelijk is.

Maakt u kosten voor repatriëring vanwege een kwaal of klacht die u al had op het moment dat u de verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als u op het moment van afsluiten nog niet wist dat u deze kwaal of klacht had.

Voor de OOM Schengen Visitor-verzekering geldt een eigen risico. Maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf. Het eigen risico per verzekerde periode is:

  • € 50,- als u jonger bent dan 70 jaar;
  • € 100,- als u tussen de 70 en 79 jaar bent;
  • € 200,- als u 80 jaar of ouder bent.

U komt uit Turkije en u gaat naar Marokko. Daar raakt u betrokken bij een auto-ongeval. U moet acuut geopereerd worden, maar dat is ter plekke niet mogelijk. U krijgt toestemming van onze medische adviseur om per ambulance en vliegtuig naar uw land van herkomst vervoerd te worden om hier de operatie te ondergaan. De kosten zijn € 2.250,-. Uw leeftijd is 71 jaar en u heeft daarom een eigen risico van € 100,-. U krijgt € 2.150,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering of de Studeren in Nederland-verzekering.