Psychotherapie

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft hoeveel behandelingen voor psychotherapie u vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: vijf behandelingen tot maximaal € 500,-;
  • Comfort-dekking: acht behandelingen tot maximaal € 800,-;
  • DeLuxe-dekking: vijftien behandelingen tot maximaal € 1.500,-.

De maximale behandelingen en vergoedingen gelden per verzekeringsjaar (of per verzekerde periode als u korter dan een jaar verzekerd bent).

Wij vergoeden de kosten als een arts u heeft doorverwezen en u door een bevoegd psychiater, psycholoog of psychotherapeut wordt behandeld.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U bent overvallen en als gevolg hiervan heeft u nachtmerries en concentratieproblemen. U wordt door uw arts doorverwezen en vervolgens vier keer behandeld door een psycholoog. De kosten zijn € 380,-. Heeft u de Regular-dekking en een eigen risico van € 250,-? Dan krijgt u € 130,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend. 

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de Studeren in het buitenland-verzekering.