Orthodontie

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van uw leeftijd en de dekking die u gekozen heeft of u de kosten voor orthodontie vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Comfort/De Luxe-dekking: tot 21 jaar maximaal € 1.200/ € 1.800,- gedurende de periode die u bij ons verzekerd bent. De maximale vergoeding en leeftijdsgrens geldt niet als het gaat om een behandeling vanwege een kaak-orthopedische afwijking. Wij vergoeden dan de kostprijs.
  • De Luxe-dekking: vanaf 21 jaar 50% van de kostprijs tot maximaal € 1.000,- gedurende de periode die bij ons verzekerd bent.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U bent 25 jaar en krijgt een beugel voor uw bovenkaak. De totale kosten zijn € 1.100,-. Heeft u de DeLuxe-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u de helft van de totale kosten, dus € 550,- vergoed als u niet eerder kosten voor orthodontie bij ons heeft gedeclareerd.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.