Kraamzorg

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft of u de kosten van kraamzorg vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Heeft u de Comfort/De Luxe-dekking en is de verzekering korter dan negen maanden geleden afgesloten? Dan vergoeden wij maximaal € 2.500,-/€ 6.000,- voor zwangerschap, bevalling en kraamzorg samen.
  • Heeft u de Comfort/De Luxe-dekking en is de verzekering meer dan negen maanden geleden afgesloten? Dan vergoeden wij:
    • kraamzorg in een ziekenhuis of kraamcentrum als u vanwege een medische noodzaak in het ziekenhuis moet blijven;
    • kraamzorg thuis tot maximaal €1.500,-/ €2.250,- verdeeld over maximaal tien dagen. Bij een bevalling in het ziekenhuis wordt het maximale bedrag verminderd met € 150,-/ €225,- voor elke opnamedag.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

Tijdens uw verblijf in het buitenland raakt u na tien maanden zwanger. Na uw bevalling regelt u voor zes dagen kraamzorg. De kosten zijn € 1.495,-. Heeft u de Comfort-dekking en een eigen risico van € 500,-? Dan krijgt u € 995,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend. 

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de Studeren in het buitenland-verzekering.