Kraamzorg

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft of u de kosten van kraamzorg vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Heeft u de Comfort/De Luxe-dekking en is de verzekering korter dan negen maanden geleden afgesloten? Dan vergoeden wij maximaal € 2.500,-/€ 6.000,- voor zwangerschap, bevalling en kraamzorg samen.
  • Heeft u de Comfort/De Luxe-dekking en is de verzekering meer dan negen maanden geleden afgesloten? Dan vergoeden wij:
    • kraamzorg in een ziekenhuis of kraamcentrum als u vanwege een medische noodzaak in het ziekenhuis moet blijven;
    • kraamzorg thuis tot maximaal €1.500,-/ €2.250,- verdeeld over maximaal tien dagen. Bij een bevalling in het ziekenhuis wordt het maximale bedrag verminderd met € 150,-/ €225,- voor elke opnamedag.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

Tijdens uw verblijf in het buitenland raakt u na tien maanden zwanger. Na uw bevalling regelt u voor zes dagen kraamzorg. De kosten zijn € 1.495,-. Heeft u de Comfort-dekking en een eigen risico van € 500,-? Dan krijgt u € 995,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.