Brillen en contactlenzen

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft of u de kosten van brillen en contactlenzen vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Comfort-dekking: maximaal € 75,-:
  • DeLuxe-dekking: maximaal € 150,-.

De maximale vergoeding geldt per twee verzekeringsjaren (of per verzekerde periode als u korter dan twee jaar verzekerd bent).

U krijgt de kosten van nachtlenzen, brilglazen of contactlenzen op sterkte, zonnebril op sterkte en monturen vergoed als u deze bij een opticien of optiekbedrijf koopt.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U heeft last van droge ogen en een opticien adviseert nachtlenzen. De kosten zijn € 475,-. Heeft u de DeLuxe-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u € 150,- vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend. 

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de Studeren in het buitenland-verzekering.