Bijzondere onkosten

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

U krijgt de volgende bijzondere onkosten vergoed:

  • kosten van een noodzakelijke omboeking van een vliegticket tot € 1.200,- als u door ziekte of een ongeval in het land van herkomst moet blijven;
  • kosten van omboeking van vliegtickets van meeverzekerde gezinsleden tot € 1.200,- per persoon als de ziekte of het ongeval levensbedreigend is;
  • bij levensgevaar of overlijden van de verzekerde:
    • de reis- en verblijfkosten (vliegtickets en hotelovernachtingen) tot € 2000,- van één persoon die overkomt uit het land van herkomst, óf:
    • de reis- en verblijfkosten (vliegtickets en hotelovernachtingen) tot € 2000,- van een meeverzekerde persoon die mee terugreist naar het land van herkomst.
      telefoonkosten in geval van een gedekte repatriëring (terugkeer naar het land van herkomst) of evacuatie tot € 150,-.

Voor bijzondere onkosten geldt geen eigen risico.

U woont in Suriname en gaat voor familiebezoek naar Nederland. Vlak voordat u terug naar Suriname vliegt, raakt u betrokken bij een ongeval. U moet een week in het ziekenhuis blijven en twee weken revalideren. Drie weken later mag u weer vliegen. De kosten van verlenging van uw vliegticket zijn € 795,-. U krijgt deze kosten vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.