Alternatieve geneeswijzen

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Alternatieve geneeswijzen zijn onder andere osteopathie, homeopathie, antroposofische geneeskunde en acupunctuur. Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft of u de kosten van alternatieve geneeswijzen vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Comfort-dekking: maximaal € 50,- per consult en € 500,- per verzekeringsjaar (of verzekerde periode als u korter dan een jaar verzekerd bent).
  • DeLuxe-dekking: maximaal € 50,- per consult en € 1.000,- per verzekeringsjaar (of verzekerde periode als u korter dan een jaar verzekerd bent).

De alternatief genezer moet ingeschreven staan bij een erkende beroepsvereniging in het land waar u verblijft.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U heeft last van slaapstoornissen, rusteloosheid en nervositeit. U bezoekt een acupuncturist. Deze stelt zes behandelingen voor. De kosten zijn € 300,-. Heeft u de Comfort-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u de volledige kosten vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.