OOM Strandhuisjes-verzekering

OOM Strandhuisjes-verzekering

OOM Strandhuisjes-verzekering

OOM Strandhuisjes-verzekering

Jouw strandhuisje is de ideale plek om te onthaasten. Hier geniet je van een spectaculaire zonsondergang en van de wind op de golven tijdens een zomerstorm. Jouw strandhuisje is een kostbaar bezit, maar het is ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld voor schade door zeewater, storm en brand. Bovendien is het een makkelijk doelwit voor inbrekers. Met de OOM Strandhuisjes-verzekering is jouw strandhuis goed verzekerd: op het strand én in de winterberging.

De verzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Strandhuisjes-verzekering.

  • Standaard uitgebreide dekking voor de meest voorkomende schades aan strandhuisjes.
  • Bepaal zelf of je jouw strandhuisje, inboedel of inventaris, of allebei wilt verzekeren.
  • Goed verzekerd op het strand én in de winterberging.
  • Diverse aanvullende dekkingen mogelijk.

Voor wie is de verzekering?

De verzekering is bedoeld voor eigenaren of eigenaarsverenigingen (VvE) van strandhuisjes. Je kunt bij ons terecht als je het strandhuisje alleen voor privégebruik hebt, maar ook als je één of meer strandhuisjes verhuurt.

Ben je geen eigenaar, maar huur je een strandhuisje? Dan kun je bij ons de inboedel verzekeren.

Wat kun je verzekeren?

Je bepaalt zelf wat je wilt verzekeren: jouw strandhuis, inboedel of inventaris, of allebei. Daarnaast kun je zonnepanelen bij jouw strandhuis verzekeren. De verzekering geldt voor het strand tijdens het seizoen en voor opslag in de winterberging.

De basisdekking vergoedt onder andere materiële schade door: brand, storm, inbraak en het opstuwen van zeewater. Schade tijdens het transport van jouw strandhuisje van en naar de winterberging valt ook onder de dekking van jouw verzekering.

Voor deze verzekering gelden enkele preventie verplichtingen. Wilt je precies weten wat jouw dekking is en welke verplichtingen je hebt? Bekijk dan de polisvoorwaarden.

Je kunt ook één of meer aanvullende dekkingen afsluiten voor:

Wat dekt de verzekering niet?

Je krijgt geen vergoeding voor:

  • schade door schroeien, smelten en verkolen;
  • schade door het verbranden van elektrische apparaten;
  • schade als jouw strandhuis buiten het seizoen (1 maart t/m 1 november) op het strand staat. 

Verzeker je zonnepanelen mee? Dan is schade door diefstal van aan het strandhuisje bevestigde zonnepanelen niet gedekt.

Waar je op moet letten

  • Er geldt een eigen risico op de basisdekking (brand, storm, inbraak, zeewater & transport en opruimingskosten) of vandalisme of waterschade. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico.
  • Jouw strandhuis (en/of inboedel of inventaris) is op het strand verzekerd tussen 1 maart en 1 november. 

Wat is je premie?

Basisdekking

De premie van de basisdekking is afhankelijk van het verzekerde bedrag. De verzekerde bedragen voor opstal, inboedel en zonnepanelen van jouw strandhuisje tel je bij elkaar op. Heb je het strandhuisje alleen voor privégebruik? Dan betaal je 7,5 promille over het totale verzekerde bedrag, plus 21% assurantiebelasting. Verhuur je het strandhuisje? Dan is de premie 9,5 promille over het totale verzekerde bedrag, plus 21% assurantiebelasting. Er worden geen poliskosten berekend.

Voorbeeld:

Je hebt een strandhuisje alleen voor privégebruik en sluit de OOM Strandhuisjes-verzekering af. Je verzekert jouw strandhuisje voor € 50.000,- en de inboedel voor € 10.000,-. Bij jouw strandhuisje horen ook zonnepanelen, die je verzekert voor € 10.000,-. Het totale verzekerde bedrag is dus € 70.000,-.

De premie voor de basisdekking is dan € 525,- ((€ 70.000,-/1000) x 7,5). Inclusief assurantiebelasting betaalt u € 635,25 per jaar.

Aanvullende dekkingen

De premie voor de aanvullende dekkingen voor Vandalisme, Inductie & Overspanning en Waterschade hangt af van het verzekerde bedrag. De premie voor de aanvullende dekking Glasbreuk is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas. Bekijk de premies voor de aanvullende dekkingen.

De verzekering aanvragen

Je kunt de OOM Strandhuisjes-verzekering hier online aanvragen. Je geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heb je vragen over de OOM Strandhuisjes-verzekering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag! Natuurlijk kun je ook terecht bij jouw tussenpersoon.

Klantenservice Brandverzekeringen

Wij zijn gesloten

Petra
Onze beoordeling
Brandpolis
10
Brandpolis
8,9
49 beoordelingen
Voorwaarden en formulieren
Voorwaarden en formulieren
Wat te doen bij schade?
Schademelden