Onze verzekeringen voor verblijf in Nederland

OOM Verzekeringen biedt twee ziektekostenverzekeringen voor wie tijdelijk in Nederland verblijft: de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering en de OOM Schengen Visitor-verzekering.

Wat zijn de verschillen?

Komt u in Nederland wonen en bent u in afwachting van een verblijfsvergunning? Dan bent u met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering uitgebreid verzekerd voor ziektekosten. Voor deze verzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat u enkele vragen beantwoordt over uw gezondheid en medische situatie. Op basis daarvan beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten.

Verblijft u slechts korte tijd in Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek of op doorreis? Dan bent u met de OOM Schengen Visitor-verzekering verzekerd voor ziektekosten. Voor deze verzekering geldt geen medische acceptatie: als u geen ziekenhuisopname verwacht, mag u ervan uitgaan dat u de verzekering kunt afsluiten. Houd er wel rekening mee dat u geen vergoeding krijgt voor een kwaal of klacht die u al heeft op het moment dat u de verzekering afsluit.

De verschillen op een rij

OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering OOM Schengen Visitor-verzekering
Voor als u in Nederland komt wonen Voor als u tijdelijk in Nederland verblijft
Medische acceptatie Geen medische acceptatie     
Ook vergoeding bestaande kwalen en klachten Geen vergoeding bestaande kwalen en klachten
Looptijd maximaal twaalf maanden Looptijd maximaal zes maanden
Tot en met 69 jaar Geen leeftijdsgrens
Aanvullende tandartsdekking mogelijk Geen aanvullende tandartsdekking mogelijk 

Aansprakelijkheid

Bij zowel de OOM Schengen Visitor-verzekering als de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering kunt u aansprakelijkheid meeverzekeren. Wij vergoeden dan schade die u in Nederland veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!