Nederland

Ik krijg bezoek uit het buitenland / Ik zoek een verzekering voor het Schengenvisum of MVV-visum

Ja, zowel de OOM Schengen Visitor- als de OOM Voorlopig Verblijf Nederland- als de OOM Studying in the Netherlands Ziektekostenverzekering voldoen aan alle eisen voor een Schengenvisum / MVV-visum. De eisen zijn:

  • Geldig voor het hele Schengengebied
  • Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
  • Dekking voor dringende medische zorg.
  • Dekking voor repatriëring om medische redenen.
  • Minimale dekking van € 30.000,-.

De OOM Schengen Visitor-verzekering en de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering hebben zelfs een dekking van € 500.000 voor de verzekerde periode. De OOM Studying in the Netherlands Insurance heeft ongelimiteerde dekking.

Ook vind je meer informatie op de website van de IND.

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een medische verzekering, bedoeld voor mensen die tijdelijk in Nederland verblijven, bijvoorbeeld op bezoek of op doorreis. Bij deze verzekering zijn alle bestaande kwalen en klachten waaraan verzekerde lijdt of op voor de ingangsdatum uitgesloten van dekking. De looptijd is maximaal 6 maanden (voor personen van 80 jaar en ouder is de looptijd maximaal 3 maanden). De verzekeringnemer mag elke nationaliteit hebben.

De OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering is een ziektekostenverzekering, bedoeld voor mensen die in Nederland komen wonen, in afwachting van een definitieve verblijfsvergunning (vaak met een machtiging voorlopig verblijf). Er vindt een acceptatiebeoordeling plaats, waarbij ook een gezondheidsverklaring beoordeeld wordt. Ook kun je ook een tandartsdekking aanvragen. De looptijd is maximaal 12 maanden. De verzekering kan aangevraagd worden voor mensen t/m 69 jaar. De verzekeringnemer moet de Nederlandse nationaliteit bezitten.

Bij beide verzekeringen kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Ja, als je gebruik maakt van iDEAL, creditcard of PayPal, dan kun je via onze website je gegevens invoeren, de premie betalen en binnen een uur de polis uitprinten. Ga daarvoor naar OOM Schengen Visitor-verzekering online aanvragen.

Nee, dat kan niet. Je kunt de premie alleen in een keer betalen. Je betaalt de hele premie voor de gehele periode in een keer vooruit.

Ja, het is mogelijk om de ingangsdatum van de OOM Schengen Visitor verzekering te wijzigen. Je kunt ons voor de ingangsdatum van de verzekering een e-mail sturen met de juiste ingangsdatum. Je ontvangt dan van ons een gewijzigd polisblad.

Wil je de duur van de verzekering wijzigen? Dan kan het zijn dat je premie moet bijbetalen of premie van ons terugkrijgt. Wij stellen je hiervan per e-mail op de hoogte.

Ja, wanneer een visum wordt geweigerd is het mogelijk de verzekering te beëindigen met teruggave van de betaalde premie. Je kunt een e-mail sturen naar info@oomverzekeringen.nl en daarin aangegeven dat je de verzekering wilt beëindigen. Vermeld je ook je bankrekeningnummer in de e-mail?

Annuleren voor de ingangsdatum kan altijd, je krijgt dan volledige teruggave van de premie.

Wil je de verzekering beëindigen na de ingangsdatum? Stuur dan een kopie of scan van de afwijzingsbrief van de ambassade/het consulaat mee. Als de polis al is opgemaakt, vindt er mogelijk aftrek van kosten plaats.

Ja dat kan. Zodra een verblijfsvergunning is afgegeven ontstaat er een verzekeringsplicht voor de basisverzekering. Je kunt een schriftelijk verzoek tot beëindiging van de verzekering richten aan OOM Verzekeringen (dit mag via e-mail).

Het is nodig om een kopie van de verblijfsvergunning mee te sturen. Vermeld ook je bankrekeningnummer in de e-mail. Je krijgt de teveel betaalde premie namelijk terug. Wel vindt er een aftrek voor de kosten plaats.

De verzekering wordt beëindigd per afgiftedatum van de verblijfsvergunning.