Buitenland

Ik ga naar het buitenland / Ik woon in het buitenland

Als je naar het buitenland gaat, dan ben je soms verplicht je basisverzekering aan te houden. Of dat zo is, hangt af van je persoonlijke situatie. Lees meer over de basisverzekering in het buitenland. De regelgeving over de basisverzekering is ingewikkeld. Neem daarom ook contact op met je zorgverzekeraar of leg je situatie voor aan het Zorginstituut Nederland.

De basisverzekering vergoedt wereldwijd je kosten voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Houd er wel rekening mee dat de vergoeding uitgaat van wat de behandeling in Nederland kost. In sommige landen is de gezondheidszorg veel duurder dan in Nederland. Het kan dus zijn dat je fors moet bijbetalen. Een aanvulling op de basisverzekering van OOM Verzekeringen kan dan uitkomst bieden.

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een looptijd van maximaal 2 jaar. Dit product kent bij de ziektekostenverzekering drie verschillende dekkingen die oplopen in vergoeding: Light, Regular en Comfort.

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering heeft een onbeperkte looptijd. Bij deze verzekering kun je ook kiezen voor de DeLuxe-dekking bij de ziektekostenverzekering, met onder andere een dekking voor zwangerschap en bevalling in het eerste jaar. De Light-dekking kan bij dit product niet worden afgesloten.

Bij beide verzekeringen kun je diverse andere dekkingen afsluiten: aansprakelijkheid, reis, inboedel, ongevallen, annulering en rechtsbijstand.
De topdekking van de rechtsbijstandverzekering kan alleen worden afgesloten bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Elk land heeft zijn eigen regels over zorgverzekeringen. Soms blijkt pas ter plekke dat de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering niet voldoen aan de plaatselijke regels. Als blijkt dat het land waar je verblijft onze verzekering niet accepteert, kun je onze verzekering per direct opzeggen. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@oomverzekeringen.nl. Wij beƫindigen de verzekering dan vanaf de dag dat wij je e-mail ontvangen. Eventuele andere verzekeringen kun je natuurlijk wel bij ons door laten lopen.

Je bent met een verzekering van OOM Verzekeringen ook verzekerd als je tussentijds in Nederland bent. Dit geldt zolang je niet verplicht verzekerd bent voor de basisverzekering.

Ja, dat kan. Je verblijf in Nederland moet wel van tijdelijke aard zijn. Als je je definitief in Nederland vestigt, kom je weer in aanmerking voor de basisverzekering. Je moet deze zelf bij een van de aanbieders van de basisverzekering aanvragen.

Ben je niet bij ons verzekerd, dan kunt je de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering aanvragen voor de periode dat je in Nederland verblijft.

Als je al een OOM Studeren in het Buitenland / OOM Tijdelijk in het Buitenland / OOM Wonen in het Buitenland-verzekering hebt, heb je voor tijdelijke terugkeer naar Nederland dekking. Zodra je in aanmerking komt voor een basisverzekering is er geen Nederland-dekking meer.

OOM Verzekeringspas

Op je verzekeringspas vind je het polisnummer van je verzekering, ons telefoonnummer en het telefoonnummer van de hulpcentrale. Ook staan je persoonsgegevens zoals je naam en geboortedatum op de pas en de periode dat je bij ons verzekerd bent.

Als je wordt opgenomen in een ziekenhuis, bel je het nummer van de hulpcentrale. Dit nummer staat op je verzekeringspas. Valt de opname onder de dekking van de verzekering, dan vergoeden wij rechtsreeks aan het ziekenhuis. Heb je andere zorg nodig? Bijvoorbeeld van een huisarts of fysiotherapeut, of heb je medicijnen nodig. Dan betaal je de kosten eerst zelf. De zorgverlener kan de kosten dan niet rechtstreeks bij ons declareren.

Ben je je pas kwijt? Geen probleem. Je verzekeringspas staat ook in je persoonlijke Mijn OOM account.
Toch liever een nieuwe pas? Bel ons of stuur een e-mail en wij sturen een nieuwe pas naar je toe.