Buitenland

Ik ga naar het buitenland / Ik woon in het buitenland

Als u naar het buitenland gaat, dan bent u soms verplicht uw basisverzekering aan te houden. Of dat zo is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Lees meer over de basisverzekering in het buitenland. De regelgeving over de basisverzekering is ingewikkeld. Neem daarom ook contact op met uw zorgverzekeraar of leg uw situatie voor aan het Zorginstituut Nederland.

De basisverzekering vergoedt wereldwijd uw kosten voor onvoorziene noodzakelijke zorg. Houd er wel rekening mee dat de vergoeding uitgaat van wat de behandeling in Nederland kost. In sommige landen is de gezondheidszorg veel duurder dan in Nederland. Het kan dus zijn dat u fors moet bijbetalen. Een aanvulling op de basisverzekering van OOM Verzekeringen kan dan uitkomst bieden.

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een looptijd van maximaal 2 jaar. Dit product kent bij de ziektekostenverzekering drie verschillende dekkingen die oplopen in vergoeding: Light, Regular en Comfort.

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering heeft een onbeperkte looptijd. Bij deze verzekering kunt u ook kiezen voor de DeLuxe-dekking bij de ziektekostenverzekering, met onder andere een dekking voor zwangerschap en bevalling in het eerste jaar. De Light-dekking kan bij dit product niet worden afgesloten.

Bij beide verzekeringen kunt u diverse andere dekkingen afsluiten: aansprakelijkheid, reis, inboedel, ongevallen, annulering en rechtsbijstand.
De topdekking van de rechtbsijtandverzekering kan alleen worden afgesloten bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Elk land heeft zijn eigen regels over zorgverzekeringen. Soms blijkt pas ter plekke dat de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering niet voldoen aan de plaatselijke regels. Als blijkt dat het land waar u verblijft onze verzekering niet accepteert, kunt u onze verzekering per direct opzeggen. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@oomverzekeringen.nl. Wij beƫindigen de verzekering dan vanaf de dag dat wij uw e-mail ontvangen. Eventuele andere verzekeringen kunt u natuurlijk wel bij ons door laten lopen.

U bent met een verzekering van OOM Verzekeringen ook verzekerd als u tussentijds in Nederland bent. Dit geldt zolang u niet verplicht verzekerd bent voor de basisverzekering.

Ja, dat kan. Uw verblijf in Nederland moet wel van tijdelijke aard zijn. Als u zich definitief in Nederland vestigt, komt u weer in aanmerking voor de basisverzekering. U moet deze zelf bij een van de aanbieders van de basisverzekering aanvragen.

Bent u niet bij ons verzekerd, dan kunt u de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering aanvragen voor de periode dat u in Nederland verblijft.

Als u al een OOM Studeren in het Buitenland / OOM Tijdelijk in het Buitenland / OOM Wonen in het Buitenland-verzekering heeft, heeft u voor tijdelijke terugkeer naar Nederland dekking. Zodra u in aanmerking komt voor een basisverzekering is er geen Nederland-dekking meer.