Het balletje rolde helemaal naar Japan

 

Wij verzekeren Nederlanders over de hele wereld. Iedereen heeft een verhaal of juist een ervaring die tot de verbeelding spreekt. Waarom zouden we die verhalen voor onszelf houden? Daarom willen we deze keer het ongewone verhaal delen van Robbie. Robbie wilde als jongen niets liever dan profvoetballer worden. Wil je weten of het hem gelukt is? In deze blog vertelt hij jullie of dat gelukt is en meer:

 

Elke ochtend als ik naar mijn werk fiets, voel ik het. Als ik de geur van gras ruik. Als ik met de jongens op het veld sta. Het is het allemaal waard geweest. Ja, ik heb een risico genomen, maar ik kon niet anders. Werken in de voetballerij is het enige dat ik ooit echt wilde.

Sea

Als speler schopte ik het tot het tweede van MVV, de club van mijn geboorteplaats Maastricht.
Ik heb in die tijd ook een studie internationale bedrijfskunde gedaan, maar ik wilde gewoon het eerste halen. Dat lukte helaas niet, maar ik ben uiteindelijk toch profvoetballer geworden. In Vietnam! Het was misschien een voorteken, want een paar jaar later belandde ik opnieuw in Azië, via een uitwisselingsprogramma van de Europese Commissie. En daar, in Japan om precies te zijn, werd ik trainer.

 

Eigenlijk zou ik alleen stage lopen bij Vissel Kobe, maar ze vroegen me om te blijven. Dat besloot ik te doen. Zo werd ik op dertigjarige leeftijd jeugdtrainer en begon ik met het behalen van de papieren die je als coach nodig hebt. Mijn familie en vrienden in Maastricht vroegen zich wel eens af waar ik mee bezig was.

 

Mijn studiegenoten hadden allemaal goeie banen en ik begon weer aan een ongewis avontuur. Maar, iedereen steunde me en inmiddels zijn we acht jaar verder. Nu ben ik trainer van de jeugd van Singapore en deze zomer ben ik meegegaan naar het WK met het Australië van Bert van Marwijk. Zo snel kan het gaan.

 

Maar, eerlijk is eerlijk, het had ook anders kunnen lopen. Toen ik in Vietnam speelde, kreeg ik een ongeluk met de motor. Het liep allemaal goed af, maar ik heb er wel van geleerd. Ik was niet verzekerd en moest alle ziekenhuiskosten uit eigen zak betalen. Gelukkig gebeurde het in Vietnam, en niet in Japan of Singapore, want anders was ik hartstikke failliet geweest. Inmiddels ben ik alweer een tijdje verzekerd bij OOM.

 

Vorig jaar is mijn dochtertje geboren. De kosten van de bevalling werden gedekt en zij is nu ook bij OOM verzekerd. Dat geeft me een veilig gevoel, want als je zo ver van huis bent, lijkt het soms toch een beetje alsof je op jezelf bent aangewezen. Mijn verhaal is ongewoon, maar ik ben gewoon goed verzekerd.

Wij zijn OOM en wij verzekeren ongewoon goed.

Chantal Deen

Chantal Deen
OOM Verzekeringen

Waarom stijgen premies?
Ben ik goed verzekerd als ik ga backpacken?
Hoe voorkom ik dat ik oververzekerd ben?