Verhuurde woning verzekeren

Verhuurde woning verzekeren

Ga jij voor langere tijd naar het buitenland en laat je mensen in je huis wonen? Bij ons kun jij je verhuurde woning verzekeren voor allerlei schades die ontstaan als je weg bent. 

Ga jij voor langere tijd naar het buitenland en laat je mensen in je huis wonen? Bij ons kun jij je verhuurde woning verzekeren voor allerlei schades die ontstaan als je weg bent. 

Waarom je verhuurde woning verzekeren?

Je verhuurde woning verzekeren geeft extra zekerheid. Vanuit het buitenland heb jij namelijk geen zicht op je huis en hoe je huurder daarmee omgaat. Maar ook voor invloeden van buitenaf is zo’n verzekering handig. Brand, storm, waterschade en blikseminslag: als eigenaar van de woning betaal jij de prijs. En dan komt een vergoeding goed van pas!

Wettelijke verplichting verhuurde woning verzekeren

Goed om te weten: je verhuurde woning verzekeren is niet alleen handig, maar in sommige gevallen ook verplicht. Als je een hypotheek afsluit, kan je hypotheekverstrekker eisen dat je woning verzekerd is zolang je de hypotheek nog niet hebt afgelost. Lastig, want als je naar het buitenland vertrekt, kun je je gewone woonverzekering vaak niet aanhouden. Bij OOM je verhuurde woning verzekeren is dan een goede oplossing.

> Stel je verzekering samen

3 dekkingen om je verhuurde woning te verzekeren

Ga je bij ons je verhuurde woning verzekeren? Dan heb je keuze uit 3 dekkingen:

 1. Opstal
  Voor schade aan het huis zelf. Inclusief je tuin, schuur, garage en carport. Bij ons heb je een eigen risico van € 250 per gebeurtenis.
 2. Inboedel
  Voor schade aan spullen in je huis. Van je meubels tot je apparatuur en van je gordijnen tot aan je kunst.
 3. Rechtsbijstand
  Voor juridische hulp bij conflicten met je huurder en de overheid. Bijvoorbeeld ruzie met de buren, discussies over onderhoud of problemen met vergunningen.

Wil je precies weten welke vergoedingen je per dekking krijgt? Lees alles over de OOM Achtergebleven Woonhuisverzekering.

Ook je niet-verhuurde woning verzekeren bij OOM

We hebben het over je verhuurde woning verzekeren, maar wij verzekeren je huis ook als je deze niet verhuurt. In deze situaties kun je ook bij ons terecht:

 • Als je jouw woning tijdens je buitenlandverblijf onbewoond achterlaat
 • Als je jouw woning gebruikt als vakantiehuis
 • Als je een nieuw woning hebt gekocht, maar de oude nog niet hebt verkocht

En kom je terug naar Nederland? Dan kun je de verzekering direct opzeggen. Zo zit je er nooit onnodig lang aan vast. 

Kenmerken
Waar je op moet letten

Product selectie

Beantwoord de vragen en ontdek welke verzekering het beste past.