Chaletverzekering

Verzekering recreatiewoning nodig?

Uw Chalet is uw rustpunt waar u de hectiek van alledag kunt ontvluchten. Om onbezorgd van uw Chalet te kunnen genieten, is een goede verzekering belangrijk.

Chalet zijn kwetsbaar voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak en vandalisme. Dat geldt zeker als uw recreatiewoning op een afgelegen locatie ligt of van kwetsbare materialen is vervaardigd. Reguliere verzekeraars zijn dan ook doorgaans terughoudend als het om het verzekeren van een recreatiewoning gaat.

Ook als u gedurende langere tijd in het buitenland verblijft en een recreatiewoning heeft voor tussentijds verblijf in Nederland, kan het lastig zijn een verzekering af te sluiten. 

Chaletverzekering van OOM

Wij zijn specialist op het gebied van niet alledaagse risico's. Dus ook voor het verzekeren van uw recreatiewoning kunt u bij ons terecht. Een veilig gevoel! U kunt zowel de recreatiewoning zelf (opstal) als de inboedel verzekeren.

Uw recreatiewoning verzekert u afhankelijk van uw situatie met de OOM Combinatiepolis of met de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering.

OOM Combinatiepolis

 • Stel zelf uw gewenste verzekering samen.
 • Kies uit de basisdekkingen Brand, Inbraak en Vandalisme plus elf aanvullende dekkingen.
 • Profiteer van een aantrekkelijke korting als u meerdere dekkingen afsluit.
 • Ook voor korte periode.

OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering

 • Voor uw woning in Nederland als u langere tijd in het buitenland verblijft.
 • Basisdekking voor onder andere brand, inbraak, storm, blikseminslag en waterschade.
 • Aanvullende dekking voor rechtsbijstand bij conflicten die met uw onbewoonde of verhuurde woning te maken hebben.
 • Direct opzegbaar als u naar Nederland terugkeert.

OOM Combinatiepolis

 • Het maximaal verzekerde bedrag is € 2.000.000,-
 • Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren. 

OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering

 • Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren. 

Product selectie

Beantwoord de vragen en ontdek welke verzekering het beste past.

Ben je uitgeschreven uit Nederland of ga je dat doen?
Heb je de Nederlandse nationaliteit?
Verhuur je de woning of ga je dat doen?
Verhuur je of de woning of ga je de woning verhuren aan een eenpersoonshuishouden, een gehuwd of samenwonend stel of een gezin met kinderen?

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Combinatiepolis online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Combinatiepolis, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

Meer informatie Premie berekenen

Welke recreatiewoningverzekering past bij u?

U kunt de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. Heeft u vragen over de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

Meer informatie Premie berekenen