Airbnb verzekering

Airbnb verzekering om uw woning te verhuren

Verhuurt u uw woning wel eens aan toeristen, bijvoorbeeld via Airbnb? Dan kan het zijn dat uw verzekering niet uitkeert als u schade heeft aan uw woning of inboedel. Daarom kunt u bij OOM Verzekeringen terecht voor een verzekering bij kortdurende verhuur van uw woning.

Een Airbnb verzekering zorgt voor zekerheid 

Steeds meer mensen verhuren hun woning of appartement wel eens aan toeristen, bijvoorbeeld via Airbnb. Het is een leuke manier om extra te verdienen en het biedt u de kans om reizigers uit andere culturen te ontmoeten.

Maar bij de meeste verzekeraars geldt uw opstal- of inboedelverzekering niet als u uw woning verhuurt. U krijgt dan dus geen schade vergoed als er iets kapot gaat aan uw huis of inboedel. U kunt dit nagaan in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. 

Airbnb biedt standaard de Verhuurders Garantie. Maar dat is - zoals Airbnb zelf ook zegt - geen vervanging van uw opstal- of inboedelverzekering. U kunt pas een beroep doen op de Verhuurders Garantie als u er met de huurder niet uitkomt. Bovendien zijn er veel voorwaarden aan verbonden.

 De Airbnb verzekering van OOM

Geldt uw verzekering niet bij verhuur van uw woning via Airbnb? Dan kunt u bij ons uw woning (opstal) en/of inboedel verzekeren.

U verzekert uw woning bij verhuur via Airbnb met de OOM Combinatiepolis.

  • Stel zelf uw gewenste verzekering samen
  • Kies uit de basisdekkingen Brand en Inbraak plus elf aanvullende dekkingen, waaronder aansprakelijkheid
  • Profiteer van een aantrekkelijke korting als u meerdere dekkingen afsluit
  • Ook voor korte periodes
  • Vandalisme valt niet onder de dekking van de verzekering
  • Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Combinatiepolis online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Combinatiepolis, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

Meer informatie Premie berekenen