OOM Strandhuisjes-verzekering

Bereken nu uw premie 

OOM Strandhuisjes-verzekering

OOM Strandhuisjes-verzekering

Uw strandhuisje is de ideale plek om te onthaasten. Hier geniet u van een spectaculaire zonsondergang en van de wind op de golven tijdens een zomerstorm. Uw strandhuisje is een kostbaar bezit, maar het is ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld voor schade door zeewater, storm en brand. Bovendien is het een makkelijk doelwit voor inbrekers. Met de OOM Strandhuisjes-verzekering is uw strandhuis goed verzekerd: op het strand én in de winterberging.

De verzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Strandhuisjes-verzekering.

  • Standaard uitgebreide dekking voor de meest voorkomende schades aan strandhuisjes.
  • Bepaal zelf of u uw strandhuisje, inboedel of inventaris, of allebei wilt verzekeren.
  • Goed verzekerd op het strand én in de winterberging.
  • Diverse aanvullende dekkingen mogelijk.

Voor wie is de verzekering?

De verzekering is bedoeld voor eigenaren of eigenaarsverenigingen (VvE) van strandhuisjes. U kunt bij ons terecht als u het strandhuisje alleen voor privégebruik heeft, maar ook als u één of meer strandhuisjes verhuurt.

Bent u geen eigenaar, maar huurt u een strandhuisje? Dan kunt u bij ons de inboedel verzekeren.

Wat kunt u verzekeren?

U bepaalt zelf wat u wilt verzekeren: uw strandhuis, inboedel of inventaris, of allebei. Daarnaast kunt u zonnepanelen bij uw strandhuis verzekeren. De verzekering geldt voor het strand tijdens het seizoen en voor opslag in de winterberging.

De basisdekking vergoedt onder andere materiële schade door: brand, storm, inbraak en het opstuwen van zeewater. Schade tijdens het transport van uw strandhuisje van en naar de winterberging valt ook onder de dekking van uw verzekering.

Voor deze verzekering gelden enkele preventie verplichtingen. Wilt u precies weten wat uw dekking is en welke verplichtingen u heeft? Bekijk dan de polisvoorwaarden.

U kunt ook één of meer aanvullende dekkingen afsluiten voor:

Wat dekt de verzekering niet?

U krijgt geen vergoeding voor:

  • schade door schroeien, smelten en verkolen;
  • schade door het verbranden van elektrische apparaten;
  • schade als uw strandhuis buiten het seizoen (1 maart t/m 1 november) op het strand staat. 

Verzekert u zonnepanelen mee? Dan is schade door diefstal van aan het strandhuisje bevestigde zonnepanelen niet gedekt.

Waar u op moet letten

  • Er geldt een eigen risico op de basisdekking (brand, storm, inbraak, zeewater & transport en opruimingskosten) of vandalisme of waterschade. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico.
  • Uw strandhuis (en/of inboedel of inventaris) is op het strand verzekerd tussen 1 maart en 1 november.

Wat is uw premie?

Basisdekking

De premie van de basisdekking is afhankelijk van het verzekerde bedrag. De verzekerde bedragen voor opstal, inboedel en zonnepanelen van uw strandhuisje telt u bij elkaar op. Heeft u het strandhuisje alleen voor privégebruik? Dan betaalt u 7,5 promille over het totale verzekerde bedrag, plus 21% assurantiebelasting. Verhuurt u het strandhuisje? Dan is de premie 9,5 promille over het totale verzekerde bedrag, plus 21% assurantiebelasting. Er worden geen poliskosten berekend.

Voorbeeld:

U heeft een strandhuisje alleen voor privégebruik en sluit de OOM Strandhuisjes-verzekering af. U verzekert uw strandhuisje voor € 50.000,- en de inboedel voor € 10.000,-. Bij uw strandhuisje horen ook zonnepanelen, die u verzekert voor € 10.000,-. Het totale verzekerde bedrag is dus € 70.000,-.

De premie voor de basisdekking is dan € 525,- ((€ 70.000,-/1000) x 7,5). Inclusief assurantiebelasting betaalt u € 635,25 per jaar.

Aanvullende dekkingen

De premie voor de aanvullende dekkingen voor Vandalisme, Inductie & Overspanning en Waterschade hangt af van het verzekerde bedrag. De premie voor de aanvullende dekking Glasbreuk is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas. Bekijk de premies voor de aanvullende dekkingen.

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Strandhuisjes-verzekering hier online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Strandhuisjes-verzekering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

 

Klantenservice Brandverzekeringen

Wij zijn gesloten

Onze beoordeling
Brandpolis
10
Brandpolis
8,7
62 beoordelingen
Voorwaarden en formulieren
Voorwaarden en formulieren 
Wat te doen bij schade?
Schademelden