OOM Strandhuisjes-verzekering

Premie berekenen 

OOM Strandhuisjes-verzekering

Uw strandhuisje is kwetsbaar voor schade door zeewater, storm en brand. Bovendien is het een makkelijk doelwit voor inbrekers. Met de OOM Strandhuisjes-verzekering is uw strandhuis zowel tijdens het seizoen als in de winteropslag goed verzekerd.

De verzekering in het kort

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de OOM Strandhuisjes-verzekering.

 • Standaard uitgebreide dekking voor de meest voorkomende schades aan strandhuisjes.
 • Bepaal zelf of u uw strandhuisje, inboedel of allebei wilt verzekeren.
 • Goed verzekerd op het strand én in de winterberging.
 • Diverse aanvullende dekkingen mogelijk.

Voor wie is de verzekering?

De verzekering is bedoeld voor eigenaren of eigenaarsverenigingen (VvE) van strandhuisjes. Huurt u een strandhuisje? Dan kunt u de inboedel verzekeren.

Bent u eigenaar van een of meerdere strandhuisjes voor verhuur? Neem dan contact met ons op, zodat wij u een aanbod op maat kunnen doen.

Wat kunt u verzekeren?

U bepaalt zelf of u uw strandhuis, inboedel of allebei wilt verzekeren. Daarnaast kunt u zonnepanelen bij uw strandhuis verzekeren. De verzekering geldt voor het strand tijdens het seizoen en voor opslag in de winterberging.

De basisdekking vergoedt materiële schade door:

 • brand, ontploffing, blikseminslag en lucht- en ruimtevaartuigen;
 • storm (14 m/s (windkracht 7) of hoger);
 • hagel en sneeuwbreuk in combinatie met storm;
 • (poging tot) inbraak;
 • diefstal, vernieling en beroving en afpersing met geweld of bedreiging. Er moet altijd sprake zijn van een (poging tot) binnendringen en (in)braakschade;
 • overstroming of onderstroming door opstuwen van zeewater;
 • het vervoer van het strandhuisje tussen (winter)berging of opslag en de bestemming.

Daarnaast worden de opruimingskosten vergoed voor het afbreken, wegruimen, afvoeren, storten en vernietigen van verzekerde zaken als gevolg van een gedekte gebeurtenis.

Voor deze verzekering gelden enkele preventie verplichtingen. Wilt u precies weten wat uw dekking is en welke verplichten u heeft? Bekijk dan de polisvoorwaarden.

Daarnaast kunt u aanvullende dekkingen afsluiten voor:

Wat dekt de verzekering niet?

U krijgt geen vergoeding voor:

 • schade door schroeien, smelten en verkolen;
 • schade door het verbranden van elektrische apparaten;
 • schade als uw strandhuis buiten het seizoen (1 maart tot 1 november) op het strand staat. Tenzij u hiervoor een vergunning heeft.

Verzekert u zonnepanelen mee? Dan is schade door diefstal en inbraak niet gedekt.

Waar u op moet letten

 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis op de basisdekking (brand, storm, inbraak, zeewater & transport en opruimingskosten) of vandalisme of waterschade. Voor de overige dekkingen is er geen eigen risico.
 • Uw strandhuis (en/of inboedel) is op het strand verzekerd tussen 1 maart en 1 november. Staat uw strandhuis ook buiten deze periode op het strand? Dan bent u alleen verzekerd als u daarvoor een vergunning heeft.

 

Wat is uw premie?

Basisdekking

De premie van de basisdekking is afhankelijk van het verzekerde bedrag. De verzekerde bedragen voor opstal, inboedel en zonnepanelen van uw strandhuisje telt u bij elkaar op. U betaalt 7,5 promille over het totale verzekerde bedrag, plus 21% assurantiebelasting. Er worden geen poliskosten berekend.

Voorbeeld:
U sluit de OOM Strandhuisjes-verzekering af. U verzekert uw strandhuisje voor € 50.000,- en de inboedel voor € 10.000,-. Bij uw strandhuisje horen ook zonnepanelen, die u verzekert voor € 10.000,-. Het totale verzekerde bedrag is dus € 70.000,-.

De premie voor de basisdekking is dan € 525,- ((€ 70.000,-/1000) x 7,5). Inclusief assurantiebelasting betaalt u € 635,25 per jaar.

Aanvullende dekkingen

De premie voor de aanvullende dekkingen voor Vandalisme, Inductie & Overspanning en Waterschade hangt af van het verzekerde bedrag. De premie voor de aanvullende dekking Glasbreuk is afhankelijk van het aantal vierkante meters glas. Bekijk de premies voor de aanvullende dekkingen.

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Strandhuisjes-verzekering hier online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Strandhuisjes-verzekering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

 

Voorwaarden en formulieren
Voorwaarden en formulieren 
Wat te doen bij schade?
Schademelden