Verantwoordelijkheid met impact: Zorg voor je business én personeel

Verantwoordelijkheid met impact: Zorg voor je business én personeel

In de wereld van ondernemerschap is het beheren van risico's essentieel voor succes. Voor The Landrovers, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van 'highly customized’ Land Rover Defenders, is dit niet anders. Maar naast het beschermen tegen mogelijke gevaren, hecht het bedrijf ook enorm veel waarde aan het welzijn van hun medewerkers. 

 

Van jonge honden naar een serieuze business

“Toen we net begonnen, als twee jonge honden, waren we ons totaal niet bewust van de risico's van onze business. Dat kwam pas later, toen we een stuk of 5 auto's hadden staan met een waarde van rond de 3 ton per stuk”, aldus Daniel, mede-eigenaar van The Landrovers. Onze boekhouder was er om ons in het gareel te houden. Hij was dan ook degene die zei: Jongens jullie hebben nu écht iets staan. Dat moet ook verzekerd worden, anders kun je niet meer zo vrij ondernemen.” 

"Inmiddels voelen we een enorme verantwoordelijkheid om ons zo goed mogelijk in te dekken tegen die risico's, zodat we ons bedrijf én onze medewerkers kunnen beschermen" legt Peter uit, mede-oprichter van The Landrovers. 

The Landrovers

3000 manuren per auto

Een van de grootste risico's waarmee The Landrovers wordt geconfronteerd, is het toevoegen van de waarde aan de auto's tijdens het bouwproces. "We beginnen met een standaard Land Rover Defender, die vaak een relatief lage waarde heeft",legt Peter uit. "Maar tijdens ons proces voegen we aanzienlijke waarde toe aan de auto, aan zowel manuren als aan materialen. Gemiddeld zitten er 3000 manuren in één auto." 

Het risico op diefstal of schade aan de voertuigen is daarom een constant aandachtspunt voor het bedrijf. "Het is een angstaanjagende gedachte om te bedenken dat al het harde werk dat we in een auto hebben gestoken, verloren zou kunnen gaan door een diefstal of een brand", legt Daniel, mede-oprichter van The Landrovers, uit. 

Het échte realisatie moment

“We werden ons pas écht bewust van het risico toen er een splinternieuw bedrijfspand vlak achter onze panden in vlammen opging”, legt Daniel uit. “De rook hing letterlijk boven onze panden. Toen dachten we wel: dit hadden wij ook kunnen zijn. En dat pand was nog splinternieuw, wij hebben hele oude panden.” 

Een verzekeraar die meedenkt en ondersteunt

Om zich te beschermen tegen deze risico's, heeft The Landrovers een uitgebreide verzekering afgesloten bij OOM Verzekeringen. "We wilden een verzekeraar die niet alleen onze risico's dekte, maar die ook met ons meedacht en ons kon ondersteunen als dat nodig is", zegt Peter. "OOM Verzekeringen was de perfecte keuze voor ons. Ze begrijpen ons bedrijf en zijn toegewijd aan het bieden van de best mogelijke bescherming. Daarnaast waren zij één van de weinigen die het met ons aandurfden. We zijn natuurlijk een compleet gek bedrijf, de meeste verzekeraars vinden dat nogal spannend. Het is toch mega dat OOM dit risico wél aandurft."

100 knuffels op een dag

"Onze medewerkers zijn de ruggengraat van ons bedrijf", zegt Daniel. "Zonder hen zouden we niet kunnen doen wat we nu doen. We voelen ons echt verantwoordelijk voor onze medewerkers, en onze band met ze is oprecht en hecht. Zo knuffelen we iedereen in de ochtend, en ook weer als de werkdag erop zit. Dat zijn toch wel 100 knuffels op een dag, maar voor ons super waardevol.” 

Daarnaast hecht het bedrijf veel waarde aan het fysieke en mentale welzijn van hun medewerkers. "We willen ervoor zorgen dat onze medewerkers gelukkig en gezond zijn", zegt Daniel. "Daarom bieden we hun niet alleen een competitief salaris en goede arbeidsvoorwaarden, maar zorgen we ook iedere dag voor een gezond ontbijt én een warme lunch. We geloven dat een gezonde en voedzame maaltijd essentieel is voor het welzijn van onze medewerkers", legt Peter uit. "Het is een kleine, maar belangrijke manier waarop we laten zien dat we om hen geven." 

Al 7 jaar dé partner

“OOM is al 7 jaar onze partner op het gebied van verzekeringen”, aldus Peter. “We zochten een verzekeraar die onze risico's dekt en een verzekeraar waar we op kunnen vertrouwen op het moment dat we het nodig hebben. Eentje die met ons meedenkt, zodat wij ons kunnen focussen op het ondernemerschap. Wij zien OOM daarin als dé ideale partner, die zorgt voor rust, waardoor wij door kunnen knallen om uiteindelijk ons ultieme doel te bereiken: de vetste Defenders van de wereld bouwen.” 

Dit blog is een onderdeel van een blog serie. Lees hieronder blog 1 (The Landrovers: Van geplande droomreis naar succesvolle business) en blog 2 (Een droom op 4 wielen: Het creatieve proces bij The Landrovers). 

The Landrovers: Van geplande droomreis naar succesvolle business
Een droom op 4 wielen: Het creatieve proces bij The Landrovers