Zorgverzekering Engeland

Zorgverzekering Engeland

Zorgverzekering Engeland

Wil je de landschappen van Engeland op reis ontdekken? Of ga je er voor werk naartoe? Dan wil je je goed verzekeren voor ziektekosten. We leggen je uit hoe het zorgstelsel in Engeland werkt. Daarna? Vraag je ziektekostenverzekering Engeland direct aan.

Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en kunnen soms veranderen. Het kan dus zijn dat de informatie niet helemaal actueel en volledig is. Daarom raden wij je aan om altijd te informeren welke regels voor jou van toepassing zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van de National Health Services NHS (in het Engels) en de website van de Nederlandse overheid.

Zo is de zorgverzekering in Engeland geregeld

De zorgverzekering Engeland is onderdeel van het zorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, de National Health Services (NHS). Deze wordt door de overheid gefinancierd, zodat iedereen toegang kan krijgen tot gezondheidszorg. Zo worden de kosten van de NHS voor het grootste deel betaald uit de belastingopbrengsten. Je kunt ook een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten. Daarmee kun je voor medische behandelingen terecht in privéklinieken, waar de wachttijden vaak korter zijn.

Ook geldig in het Verenigd Koninkrijk

De gezondheidszorg van de NHS is gratis voor iedereen die volgens de wet en op permanente basis in het VK woont. Onder het VK vallen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Er zitten wel verschillen in de gezondsheidszorg per land: elk land kan haar eigen invulling geven aan het systeem van publieke gezondheidszorg.

Wat vergoedt de zorgverzekering Engeland?

De NHS betaalt de kosten van zorgverleners die zijn aangesloten bij de NHS. Dat geldt voor kosten van:

 • de huisarts
 • specialistenzorg
 • ziekenhuisopname

Vaak moet je (een deel van) de kosten zelf betalen. Bijvoorbeeld voor medicijnen, tandartszorg, brillen en contactlenzen.

Hoe werkt de zorgverzekering Engeland voor Nederlanders?

Ga je voor een kort verblijf naar Engeland, bijvoorbeeld voor een vakantie? Dan heb je recht op spoedeisende gezondheidszorg. Het is nog niet bekend of je je Europese zorgverzekeringspas (EHIC) in Engeland kunt blijven gebruiken. Het kan dus zijn dat je de zorgkosten zelf moet voorschieten. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met medische dekking af te sluiten als je naar Engeland gaat.

Ga je voor je werk of pensioen in Engeland wonen? Dan kan het zijn dat je een S1- of  A1-formulier nodig hebt. Je kunt dat navragen bij je zorgverzekeraar.

> Bereken je premie

Heb je al een zorgverzekering Engeland?

Informeer dan bij je Britse zorgverzekeraar of je verzekerd bent voor spoedeisende gezondheidszorg buiten Engeland en de rest van het VK. Bijvoorbeeld als je voor familiebezoek naar Nederland komt. De afspraken hierover in het akkoord tussen de EU en het VK zijn nog niet helemaal uitgewerkt.

Wat valt er onder de Nederlandse basisverzekering?

Heb je nog een basisverzekering vanuit Nederland? De Nederlandse basisverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vanwege een ziekte of ongeval valt niet onder de dekking.

Voordelen ziektekostenverzekering Engeland van OOM

Bij ons kun je een ziektekostenverzekering Engeland aanvragen. Daarmee verzeker je jezelf tijdens je verblijf in Engeland precies zoals jij dat wilt:

 • Start je verzekering wanneer het jou uitkomt
 • Bepaal zelf je looptijd
 • Kies hoe uitgebreid je ziektekostenverzekering moet zijn
 • Krijg korting als je ook de Nederlandse basisverzekering hebt
 • Is er iets aan de hand? Onze hulpcentrale staat 24/7 voor je klaar

Vraag je ziektekostenverzekering Engeland nu aan

Regel je ziektekostenverzekering Engeland vandaag en kijk zonder zorgen uit naar je bezoek aan Engeland. Bereken je premie makkelijk en snel online. Is alles in orde? Vraag je verzekering dan gelijk aan.

Voor de ziektekostenverzekering is een medische acceptatie nodig. We stellen je vooraf een paar vragen over je gezondheid en medische situatie. Op basis daarvan beoordelen we je aanvraag.

Meer informatie

Heb je nog vragen over jouw zorgverzekering Engeland? Dit zijn een aantal websites waar je meer over de zorgverzekering Engeland kunt lezen:

 • Bij het CAK over wonen met pensioen of uitkering in een verdragsland.
 • Van de Rijksoverheid over de Brexit.
 • Over formulieren voor je sociale zekerheid als je verhuist naar het VK (A1 of S1 formulieren).


Of neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra
Reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,8
429 beoordelingen