Ziektekosten en uw reisverzekering

OOM Verzekeringen is specialist voor ziektekostenverzekeringen bij lang verblijf in het buitenland. Gaat u korte tijd naar het buitenland? Dan heeft u meestal genoeg aan uw Nederlandse zorgverzekering, eventueel met een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met medische dekking.

Voorbeeld

U gaat drie weken op vakantie naar Thailand. Als u tijdens uw naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan vallen de kosten tot het Nederlandse tarief onder uw zorgverzekering. Voor zorgkosten die niet onder uw zorgverzekering vallen, kunt u zich extra verzekeren. Bijvoorbeeld met een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met medische dekking.

Uw vakantie in Thailand bevalt zo goed dat u besluit daar van uw pensioen te gaan genieten. U komt dan niet meer in aanmerking voor de Nederlandse zorgverzekering. Maar u wilt natuurlijk wél goed verzekerd zijn. Juist in die situaties biedt OOM Verzekeringen uitkomst. Bijvoorbeeld met de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

U bent dan goed verzekerd voor ziektekosten in Thailand. Maar ook als u op reis gaat of tussentijds in Nederland bent. Bovendien kunt u in noodsituaties en bij het regelen van uw verzekeringszaken een beroep doen op Nederlandstalige ondersteuning.

Sluit u daarnaast een reisverzekering bij ons af? Dan bent u ook verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal of verlies van uw bagage. En worden uw kosten vergoed als u tussentijds naar Nederland moet vanwege ernstige ziekte of overlijden van een naast familielid. U kunt onze reisverzekering ook los afsluiten, maar dan bent u niet verzekerd voor medische kosten. 

Reisverzekering met medische dekking

Als u een reisverzekering afsluit bij een gewone reisverzekeraar, dan zijn medische kosten in het buitenland vaak inbegrepen. Of u kunt hiervoor een aanvullende module afsluiten. Dat heet een reisverzekering met medische dekking. Een reisverzekering met medische dekking kan een goede keuze zijn als u korte tijd in het buitenland verblijft.

Maar bij lang verblijf in het buitenland biedt een reisverzekering met medische dekking geen uitkomst. Voor reisverzekeringen geldt een maximale reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat meestal 182 dagen (zes maanden) aaneengesloten verblijf in het buitenland. Blijft u langer in het buitenland? Dan heeft u geen dekking op uw (doorlopende) reisverzekering.

Medische kosten in het buitenland

Het hangt van uw persoonlijke situatie af of u tijdens uw verblijf in het buitenland verplicht verzekerd blijft op uw Nederlandse zorgverzekering.

Uw zorgverzekering  vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld. Moet u in het buitenland naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijgt u die kosten dus vergoed. Maar u krijgt nooit meer dan wat de behandeling in Nederland kost.

Het kan dus zijn dat u moet bijbetalen als u in een land verblijft waar de medische zorg duur is. Hiervoor kunt u zich bij ons aanvullend verzekeren. Afhankelijk van de dekking die u kiest, bent u bovendien verzekerd voor zorg die niet onder uw zorgverzekering valt.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!