Kindervaccinaties

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd of definitief naar het buitenland gaat.

Het is afhankelijk van uw dekking of u de kosten van kindervaccinaties vergoed krijgt:

  • Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Comfort- en DeLuxe-dekking: de kosten worden vergoed.

U krijgt een vergoeding voor kindervaccinaties die zijn opgenomen in het Rijks Vaccinatie Programma van het RIVM of in het officiële vaccinatieprogramma van het land van bestemming.

Bij de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U verblijft met uw kind in het buitenland en wilt uw kind laten vaccineren tegen hepatitis. De kosten zijn € 40,- Deze vaccinatie is opgenomen in het Rijks Vaccinatie Programma. Heeft uw kind de Comfort-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u deze kosten vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend. 

Benieuwd naar welke verzekering het beste bij jou past? Bekijk dan ook de voorwaarden voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de Studeren in het buitenland-verzekering.