U vraagt een Schengenvisum aan

Bereken uw premie 

Verzekering waarmee u voldoet aan de visumeisen

Vraagt u een Schengenvisum aan? Dan moet u aantonen dat u in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering heeft u de zekerheid dat u voldoet aan de visumeisen.

 

Speciaal voor aanvragers van het Schengenvisum

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een ziektekostenverzekering voor als u korte tijd in Nederland verblijft. De voordelen:

  • Uw verzekering voldoet aan de eisen van het Schengenvisum.
  • U kunt de verzekering direct afsluiten.
  • Voor de verzekering geldt geen medische acceptatie.
  • Premie vanaf € 1,60 per dag, afhankelijk van uw leeftijd.
  • Medische kosten zijn tot € 500.000,- gedekt.

 

Schengenvisum en uw ziektekostenverzekering

Komt u naar Nederland? Dan kan het zijn dat u een visum nodig heeft. Dat hangt af van uw nationaliteit en of u uit een visumplichtig land komt. Met uw Schengenvisum mag u ook naar een groot aantal andere Europese landen reizen. U mag met uw visum negentig dagen in het Schengengebied verblijven.

Bij de aanvraag van uw visum moet u aantonen dat u in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten. Anders zal uw visumaanvraag worden geweigerd. De OOM Schengen Visitor-verzekering voldoet aan de eisen van het Schengenvisum.

 

Verzekering voor onverwachte medische kosten

De OOM Schengen-Visitor verzekering is een beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie; u hoeft vooraf geen vragen te beantwoorden over uw gezondheid. De verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been.

 

Geen vergoeding bij bestaande klachten of kwalen

Maakt u medische kosten voor een kwaal of klacht die u al had toen u de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoeden wij deze kosten niet. Dat geldt ook als u op het moment van afsluiten (nog) niet wist dat u de kwaal of klacht had.

Wilt een uitgebreidere dekking? Dan past de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien beter bij u.