Repatriëring verzekering

Repatriëring verzekering: onverwachts terug naar huis

Je bent op reis naar het buitenland. Voor zaken of juist om te genieten van vakantie. En dan gebeurt er ineens iets onverwachts. Je krijgt een ongeluk of wordt ziek en moet terug naar Nederland. Dat heet repatriëring.

Dit is een vervelende situatie waar je geen invloed op hebt. Maar gelukkig kun je de gevolgen ervan beperken met een repatriëring verzekering. Als je bij ons een ziektekostenverzekering voor verblijf in het buitenland afsluit, zit daar ook een repatriëring verzekering bij.

> Bekijk onze buitenlandverzekeringen

Waarom een repatriëring verzekering?

Bij een repatriëring kunnen de kosten hoog oplopen. Bijvoorbeeld voor het ambulancevervoer naar de luchthaven, de retourvlucht naar Nederland of de medische begeleiding. De Nederlandse basisverzekering vergoedt deze kosten niet. Met een aanvullende repatriëring verzekering ben je wél verzekerd voor deze kosten.

Wat dekt een repatriëring verzekering?

Wij noemen onze repatriëring verzekering de SOS-verzekering. Deze verzekering dekt de kosten van repatriëring als je niet behandeld kunt worden in het land waar je verblijft én als de behandeling niet kan worden uitgesteld. Sluit jouw situatie daarop aan? Dan ben je in ieder geval verzekerd voor:

  • reiskosten naar Nederland of dichtstbijzijnde land voor je behandeling
  • reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding
  • kosten van opsporing en redding
  • terugbrengen van je lichaam als je overlijdt
  • noodzakelijke kosten voor communicatie


Voor de repatriëring verzekering betaal je geen eigen risico.

Wat je moet weten over onze repatriëring verzekering

Je kunt bij ons los een repatriëring verzekering afsluiten. Maar je krijgt deze in sommige gevallen ook al bij je andere verzekering van OOM. Als je bij ons een ziektekostenverzekering voor verblijf in het buitenland afsluit, zit de repatriëring verzekering daar namelijk al bij. Bijvoorbeeld via de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of Wonen in het Buitenland-verzekering.

Onze repatriëring verzekering vergoedt je kosten als je om medische redenen terug naar Nederland moet of naar een ander land moet worden geëvacueerd. Moet je om een andere reden terug naar huis, bijvoorbeeld vanwege ernstige ziekte van een familielid? Dan sluit je hiervoor een reisverzekering af.

Heb je nog vragen over de repatriëring verzekering?

Wil je meer weten over onze repatriëring verzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.