Organisatie

OOM Verzekeringen is specialist op het gebied van verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan of buitenlanders die naar Nederland komen. Daarnaast biedt OOM Verzekeringen oplossingen voor verzwaarde (brand-)risico’s.

Structuur

OOM Global Care N.V. is aanbieder van grensoverschrijdende ziektekostenverzekeringen. OOM Schadeverzekering N.V. is aanbieder van diverse schadeverzekeringen. “O.O.M” Onderlinge Molestverzekering-Maatschappij U.A. is een zelfstandige onderlinge verzekeraar van molest. Gezamenlijk werken zij onder de handelsnaam OOM Verzekeringen.

Edwin Kreikamp (algemeen directeur) en René Aertssen (financieel directeur) voeren de directies van de verzekeringsmaatschappijen en OOM Holding N.V.

Goed bestuur

Een belangrijk onderdeel van goed bestuur is de moreel-ethische verklaring (pdf), een leidraad voor integer en zorgvuldig handelen. De Directie van OOM Verzekeringen tekende de verklaring op 24 juni 2014, de medewerkers op 23 maart 2015. Ook nieuwe medewerkers ondertekenen de verklaring.

Jaarcijfers

In het jaaroverzicht (samenvatting van het jaarverslag) en het Solvency and Financial Condition Report leest u meer over de ontwikkelingen en de financiële prestaties van OOM Verzekeringen in het afgelopen jaar.