Museum verzekering

In jouw museum zijn prachtige kunststukken te zien. Of het nu historische kunst is, moderne installaties of fotografie: je hecht er veel waarde aan. En je bezoekers ook. Met onze museum verzekering ben je verzekerd voor brand, inbraak en meer.

In jouw museum zijn prachtige kunststukken te zien. Of het nu historische kunst is, moderne installaties of fotografie: je hecht er veel waarde aan. En je bezoekers ook. Met onze museum verzekering ben je verzekerd voor brand, inbraak en meer.

Waarom wil je een museum verzekering?

Als eigenaar van een museum wordt er veel van je verwacht. De collectie en stukken die je in bruikleen hebt, moeten een veilige plek hebben. En je bezoekers? Ook zij verdienen een fijne, onbezorgde tijd in jouw museum.

Soms gebeurt er helaas iets waar je je niet op kunt voorbereiden. Zoals een brand die uitbreekt of criminelen die inbreken. Gelukkig kun je de gevolgen daarvan wél goed beperken. Met onze museum verzekering, bijvoorbeeld! Zo kunnen jij en je bezoekers altijd genieten van je museum - wat er ook gebeurt.

Wist je dat we al ruim 80 jaar ervaring hebben in het verzekeren van bijzondere gebouwen? Ook die van jou voegen we graag toe aan dat lijstje. Sluit je je museum verzekering bij ons af, dan profiteer je van veel voordelen:

  • Ideale verzekering voor jouw situatie
  • Dekking tot maar liefst € 2.300.000
  • Keuze uit 9 extra modules
  • Schade door vandalen of inbraak ook meeverzekerd
  • 24/7 bereikbare alarmcentrale

Goed om te weten: je kunt bij ons ook je kunst verzekeren op basis van de cataloguswaarde. Is er geen catalogus aanwezig? Dan vergoeden we alleen het arbeidsloon en de materiaalkosten.

Stel je museum verzekering zelf samen

Jij bepaalt welke kunst je tentoonstelt. En je weet het allerbest wat ervoor nodig is om dat zo veilig mogelijk te kunnen doen. Daarom kun je bij ons je museum verzekeren zoals jij dat wilt.

Dat werkt heel simpel. Maak eerst een keuze uit de 3 basismodules van de OOM Combinatiepolis: brand, inbraak en vandalisme. Als je wilt, kun je je museum verzekering ook nog aanvullen met 1 of meer van de 9 extra modules, zoals glasbreuk.

Aan de slag: zó kun je je museum verzekeren

Wil je je museum bij ons verzekeren? Je bent binnen een paar stappen klaar. Bereken je premie nu makkelijk online en bekijk wat je voor jouw museum verzekering betaalt. Is alles in orde? Vraag dan gelijk je verzekering aan.

We beoordelen je aanvraag zo snel mogelijk. Elke situatie is anders, het kan daarom zijn dat we jouw aanvraag accepteren tegen aangepaste voorwaarden.

Wil je meer weten over je museum verzekeren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meer informatie Premie berekenen